Χρηματιστήριο & Αγορές

Προβόπουλος για Ελλάκτωρ: Παραλάβαμε απογοητευτική κατάσταση – Έχουμε στρατηγική

Προβόπουλος για Ελλάκτωρ: Παραλάβαμε απογοητευτική κατάσταση – Έχουμε στρατηγική
Ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ, τόνισε πως οι μέρες που ο όμιλος ήταν εσωστρεφής και μαστίζονταν από έριδες πέρασαν
«Η Ελλάκτωρ είναι πλέον ασφαλής και σωστά τοποθετημένος για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες».
Αυτό διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ομίλου, Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας προς τους εργαζόμενους κατά την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, κάτι που είχε να συμβεί στην Ελλάκτωρ περίπου μια δεκαετία.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι από όλες τις εταιρείες του ομίλου ανταποκρίθηκαν στην κίνηση υψηλού συμβολισμού και κατέκλυσαν το κτήριο των κεντρικών γραφείων στην Κηφισιά, δίνοντας τη δική τους ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση, η οποία τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν οι αλλαγές ώστε να προχωρήσει ο όμιλος μπροστά.
Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Προβόπουλος, η διοίκηση αφού χαρτογράφησε σπιθαμή προς σπιθαμή όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου, σε Ελλάδα και εξωτερικό, εντόπισε τις αδυναμίες και έθεσε σε εφαρμογή διαδικασίες ορθολογισμού και μηχανισμούς προστασίας της κερδοφορίας μας.
«Ο Όμιλος είναι πλέον πολύ πιο ασφαλής και σωστά τοποθετημένος για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες», ανέφερε
Ο ίδιος δεν δίστασε να αναφερθεί και στην κατάσταση που παρέλαβε η νέα διοίκηση.
«Θα σας είμαι ειλικρινής. Η εικόνα που αντίκρυσα πριν έξι μήνες δεν ήταν καθόλου ευχάριστη, ίσως απογοητευτική.
Σε αυτόν δυστυχώς τον δρόμο είχε μπει η Ελλάκτωρ, και όπως καταλαβαίνετε αυτός ο δρόμος οδηγούσε σε αδιέξοδο, όχι μόνο για τους μετόχους αλλά και για τους εργαζομένους» σημείωσε ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ.
Από τη μεριά του, ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ, τόνισε πως οι μέρες που ο όμιλος ήταν εσωστρεφής και μαστίζονταν από έριδες πέρασαν.
Οι εποχές που η κάθε δραστηριότητα ήταν μία νησίδα απομονωμένη από όλες τις άλλες, κι ο όμιλος τίποτα άλλο παρά ένα συνονθύλευμα θυγατρικών, τελείωσαν.
Αναφορικά με την ΑΚΤΩΡ, ο Καλλιτσάντσης παραδέχτηκε ότι «για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια ο Όμιλος έχει ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της ΑΚΤΩΡ σε μηνιαία βάση.
Για πρώτη φορά η ΑΚΤΩΡ ενσωματώνεται πραγματικά στην Ελλάκτωρ.
Τις θέσεις εργασίας μπορεί να τις δημιουργούν τα ανεκτέλεστα, αλλά τις δουλειές τις διασφαλίζουν οι ισχυροί ισολογισμοί.
Αυτή είναι πλέον η στρατηγική της ΑΚΤΩΡ.
Θα κυνηγάει κάθε έργο μικρό ή μεγάλο, με όλες τις δυνάμεις, αλλά μόνο αν αυτό οδηγεί σε κερδοφορία της.
Το εντυπωσιακά υψηλό ανεκτέλεστο δεν είναι στόχος αν δεν οδηγεί σε θετικό τελικό οικονομικό αποτέλεσμα» ανέφερε ο Καλλιτσάντσης ευχαριστώντας επί τη ευκαιρία τον κ. Αλέξανδρο Εξάρχου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ που έχει αποδείξει ότι «η αποτελεσματική διοίκηση της κατασκευής απαιτεί ικανούς μάνατζερ όχι απλά εργολάβους».
Τέλος, καθώς το 2019 συμπληρώνονται 20 χρόνια από την τριπλή συγχώνευση της Ελληνικής Τεχνοδομικής, της ΑΚΤΩΡ και της ΤΕΒ που οδήγησε στη δημιουργία της Ελλάκτωρ, εμφανώς συγκινημένος ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης παρουσίασε ένα βίντεο που τιμούσε τους εργαζομένους που συμπλήρωσαν πάνω από 20 χρόνια εργασίας στον Όμιλο και τις θυγατρικές του.
Το αφιέρωσε σε όλους όσους αφιέρωσαν τη ζωή και την καριέρα τους στην Ελλάκτωρ.
 
www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης