Περιβάλλον

Στους δρόμους των Βρυξελλών η νεολαία κατά της κλιματικής αλλαγής

Στους δρόμους των Βρυξελλών η νεολαία κατά της κλιματικής αλλαγής
Οι οργανωτές κάλεσαν τους φοιτητές των πανεπιστημίων να συμμετάσχουν σε αυτό το νεανικό κίνημα για το περιβάλλον και έτσι την περασμένη Πέμπτη, ο αριθμός των διαδηλωτών έφτασε τους σε 35.000
Δεκάδες χιλιάδες νέοι διαδηλωτές αναμένεται σήμερα να κατακλύσουν τους δρόμους των Βρυξελλών, ενώνοντας τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
«Ελπίζουμε να είμαστε περισσότεροι από ό,τι την προηγούμενη φορά, γιατί περιμένουμε όσους έχουν τελειώσει τις εξετάσεις τους στα πανεπιστήμια. Έτσι ελπίζουμε να είμαστε πάνω από 35.000», είπε η εκπρόσωπος της Κίνησης Νέων Πολιτών ενάντια στην κλιματική αλλαγή, Αδελαΐδα Σαρλιέ. Πρόκειται για την 4η ανάλογη διαδήλωση στο Βέλγιο από τις αρχές Γενάρη.
Η πρώτη διοργανώθηκε από την οργάνωση Youth for Climate την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου. Περίπου 3.000 φοιτητές από τα φλαμανδικά πανεπιστήμια διαδήλωσαν, ζητώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να λάβει ισχυρά μέτρα για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τους 1.5?C. Την επόμενη εβδομάδα, ενώθηκαν με γαλλόφωνους φοιτητές, ανεβάζοντας τους διαδηλωτές σε 12.500.
Οι οργανωτές κάλεσαν τους φοιτητές των πανεπιστημίων να συμμετάσχουν σε αυτό το νεανικό κίνημα για το περιβάλλον και έτσι την περασμένη Πέμπτη, ο αριθμός των διαδηλωτών έφτασε τους σε 35.000.
«Αυτή η πορεία θα γίνεται κάθε Πέμπτη μέχρι τις εκλογές» λέει η Σαρλιέ και προσθέτει: «Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους πολιτικούς. Φοβόμαστε. Εμείς οι νέοι ξυπνάμε κάθε πρωί και αναρωτιόμαστε εάν θα έχουμε ένα μέλλον όπως αυτό που είχαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Προφανώς, μας λένε όχι. Φοβόμαστε και διαδηλώνουμε αυτή την ανησυχία στους δρόμους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης