Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Άνοδος πάνω από 2% στις τιμές αρχικά

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Άνοδος πάνω από 2% στις τιμές αρχικά
Υποχώρησαν τα αποθέματα βενζίνης
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. αυξήθηκαν λιγότερο από ό, τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα λόγω της μείωσης των εισαγωγών, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων υποχώρησαν καθώς τα διυλιστήρια επιβράδυναν την παραγωγή, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η  Energy Information Administration την Τετάρτη 30/1/2019.
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 919.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 25 Ιανουαρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 3,2 εκατομμυρίων βαρελιών.
Στο  Cushing της Οκλαχόμα, κόμβος παράδοσης για τα αργού πετρελαίου ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 145.000 βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.
"Τα στοιχεία ήταν υποστηρικτικά λόγω της πολύ μικρότερης από την αναμενόμενη υποχώρηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου", δήλωσε ο John Kilduff, της Again Capital Management.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επί του αργού πετρελαίου επέκτειναν τα κέρδη μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, με το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ να αυξάνεται κατά 95 σεντς το βαρέλι στα 54,26 δολάρια μέχρι τις 10:51 π.μ. (1551 GMT).
Περί τις 18:55 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού ενισχυόταν κλατά 2,72% στα 54,76 δολάρια το βαρέλι και το brent ενισχυόταν κατά 2,1% στα 62,61 δολάρια το βαρέλι.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Οι ροές αργού πετρελαίου διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 586.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία για την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τα ποσοστά χρήσης του διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες στο 90,1% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας, ενώ ήταν ο βραδύτερος ρυθμός παραγωγής από τις αρχές Νοεμβρίου.
Μετά από οκτώ ίσες εβδομάδες κατασκευής, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν 2,2 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 1,9 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν 1,1 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,4 εκατ. βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ ήταν σταθερή στα 11,9 εκατομμύρια bpd.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης