Περιβάλλον

ΙΕΑ: Αναγκαία η ύπαρξη των σιδηρoδρόμων με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον

ΙΕΑ: Αναγκαία η ύπαρξη των σιδηρoδρόμων με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον
Πρόσθετα οφέλη περιλαμβάνουν μειωμένο θόρυβο, χαμηλότερα ποσοστά ατυχημάτων και αυξημένες ευκαιρίες αναδιοργάνωσης του αστικού περιβάλλοντος υπέρ των πεζών και των ποδηλατών
Σημαντικά οφέλη για την ενέργεια και το περιβάλλον θα μπορούσαν να παράσχουν οι σιδηρόδρομοι.
Ο τομέας των σιδηροδρόμων μεταφέρει το 8% των επιβατών παγκοσμίως, το 7% των παγκόσμιων εμπορευματικών μεταφορών, αλλά αντιπροσωπεύει μόνο το 2% της συνολικής ζήτησης ενέργειας από τις μεταφορές, αποκαλύπτοντας πόσο ενεργειακά αποδοτικό είναι στις μεταφορές.
Ο τομέας των σιδηροδρόμων μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στον ενεργειακό τομέα όσο και στο περιβάλλον", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας Fatih Birol στο Νέο Δελχί σε εκδήλωση που άνοιξε ο Υπουργός Σιδηροδρόμων της Ινδίας Shri Piyush Goyal.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι σιδηρόδρομοι μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές CO2, προσφέροντας μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα. Πέρα από τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη, θα περιοριστούν οι μεταφορές με τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα αεροπλάνα.
Ειδικότερα, τα ηλεκτροκίνητα σιδηροδρομικά δίκτυα μειώνουν τη συγκέντρωση σωματιδίων και άλλων ρυπογόνων ουσιών σε περιοχές υψηλής έκθεσης όπως οι αστικές οδούς, σημειώνει η έκθεση.
Πρόσθετα οφέλη περιλαμβάνουν μειωμένο θόρυβο, χαμηλότερα ποσοστά ατυχημάτων και αυξημένες ευκαιρίες αναδιοργάνωσης του αστικού περιβάλλοντος υπέρ των πεζών και των ποδηλατών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης