Φυσικό Αέριο

Εν αναμονή της απόφασης της Δανίας για να «προχωρήσει» ο Nord Stream 2

Εν αναμονή της απόφασης της Δανίας για να «προχωρήσει» ο Nord Stream 2
Ο μοναδικός μέτοχος του Nord Stream 2 AG είναι η Gazprom. Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Gazprom - Wintershall, Uniper, OMV, Engie και Royal Dutch Shell - θα χρηματοδοτήσουν το 50% του έργου
Η εταιρεία Nord Stream-2AG, η οποία διαχειρίζεται το έργο κατασκευής του αγωγού Nord Stream-2 αναμένει να λάβει άδεια από τη Δανία για την κατασκευή του αγωγού μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο Paul Corcoran, οικονομικός διευθυντής της εταιρείας.
«Ο Corcoran σημείωσε ότι το ψήφισμα εξακολουθεί να είναι το μόνο πρόβλημα. Υπενθύμισε ότι η εταιρεία είχε ήδη στείλει τη δεύτερη αίτηση και οι "δανικές αρχές το εξετάζουν με τον σωστό τρόπο».
Η συνολική χωρητικότητα του έργου είναι 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Το κόστος κατασκευής υπολογίζεται σε 9,5 δισ. Ευρώ. Όπως αναμένεται, ο αγωγός θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2019.
ύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Lars Lokke Rasmussen, πρόκειται να εμποδίσει ή να αναβάλει την υλοποίηση του σχεδίου. Η Gazprom σημείωσε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια εναλλακτική διαδρομή εάν η Δανία δεν εκδώσει άδεια.
Ο μοναδικός μέτοχος του Nord Stream 2 AG είναι η Gazprom. Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Gazprom - Wintershall, Uniper, OMV, Engie και Royal Dutch Shell - θα χρηματοδοτήσουν το 50% του έργου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης