Διεθνή

Υπέρ των πρόωρων βουλευτικών εκλογών ο Maduro - Απαγόρευση εξόδου για Guaido

Υπέρ των πρόωρων βουλευτικών εκλογών ο Maduro - Απαγόρευση εξόδου για Guaido
Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Guaido από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας
Υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών για την ανανέωση της σύνθεσης της εθνοσυνέλευσης, τάσσεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, εν μέσω της σοβαρής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.
«Θα ήταν πολύ καλό να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θα μας προσέφερε μια καλή μορφή πολιτικής συζήτησης, (θα έδινε) μια λύση μέσω της λαϊκής ψήφου. Θα συμφωνούσα και θα το υποστήριζα να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές», διαβεβαίωσε ο Maduro, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.
Ο Maduro τόνισε ότι δεν έχει εκδοθεί έως τώρα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αυτοανακηρυχθέντα προέδρου της Βενεζουέλας, Juan Guaido, ενώ υποστήριξε ότι γίνεται πραξικόπημα στη Βενεζουέλα.

«Εξ όσων γνωρίζω, αυτό το μέτρο δεν έχει παρθεί ως τώρα.
Ας περιμένουμε (να ολοκληρωθούν) οι εσωτερικές συνταγματικές και δικαστικές διαδικασίες για να δούμε τα αποτελέσματα.
Δεν θα βιαστούμε, θα περιμένουμε» είπε ο Maduro, κάνοντας λόγο για συνταγματικό ζήτημα που επαφίεται στη Δικαιοσύνη της Βενεζουέλας.
«Ως αρχηγός του κράτους, έχω την άποψη ότι γίνεται απόπειρα πραξικοπήματος, κατά παραβίαση του Συντάγματος.
Αλλά αυτή είναι απλά η γνώμη του αρχηγού του κράτους.
Πρέπει να ενεργήσει ο γενικός εισαγγελέας, και έχει ήδη αρχίσει να ενεργεί, πρέπει να ενεργήσει το Ανώτατο Δικαστήριο, και ήδη ενεργεί.
Και ό,τι αποφασίσουν ο εισαγγελέας και τα δικαστήρια θα εφαρμοστεί από το δικαστικό σύστημα της Βενεζουέλας» υποστήριξε ο Maduro.
Σημειώνεται πως το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας (TSJ) επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία του Juan Guaido έως ότου ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται σε βάρος του για τις πρόσφατες ενέργειές του.

Όχι σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα από την Ομάδα της Λίμα

Όχι σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα για την ανατροπή του προέδρου N. Maduro λέει η Ομάδα της Λίμα, η οποία αποτελείται από τα περισσότερα κράτη της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής μαζί με τον Καναδά (Αγία Λουκία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Γουιάνα, Καναδάς, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Ονδούρα, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Χιλή).
«Ως Ομάδα της Λίμα, έχουμε πει ότι δεν υποστηρίζουμε καμία στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών του Περού, N. Popolizio, την ώρα πάντως που οι ΗΠΑ διαμηνύουν πως όλες οι επιλογές, και άρα και αυτή της στρατιωτικής επέμβασης είναι στο τραπέζι.
Η Ομάδα της Λίμα συγκροτήθηκε το 2017 με σκοπό να εξευρεθεί ειρηνική λύση στην κρίση που μαστίζει τη Βενεζουέλα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης