Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Αυτοψία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στο σημείο της φωτιάς στον Ταύρο

Αυτοψία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στο σημείο της φωτιάς στον Ταύρο
Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών
Αυτοψία στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά στην υπαίθρια αποθήκη ελαστικών στον Ταύρο πραγματοποίησαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ενέργειας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου η αυτοψία ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα 16/1/2017 στο χώρο της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 15/01, στον Ταύρο επί της οδού Θέμιδος 25.
Εξαιτίας φιαλών υγραερίου αλλά και των ελαστικών που βρίσκονταν στο χώρο προκλήθηκαν εκρήξεις και η φωτιά μεταδόθηκε σε γειτονικά γήπεδα τα οποία έχουν μετατραπεί σε υπαίθριες χωματερές με την ανοχή των ιδιοκτητών τους.
Σήμερα από το πρωί, κλιμάκιο Επιθεωρητών, παρουσία της Γενικής Επιθεωρήτριας και της Προϊσταμένης Νοτίου Ελλάδος, βρέθηκαν στο πεδίο για έλεγχο. Με τη βοήθεια της Περιβαλλοντικής Αστυνομίας εντοπίστηκαν οι ιδιοκτήτες των γηπέδων, οι οποίοι δεν προσήλθαν στο χώρο, προφανώς για να αποφύγουν την αυτόφωρη διαδικασία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ωστόσο, σε συνεργασία με την Αστυνομία Περιβάλλοντος και με την απαιτούμενη κατάθεση των Επιθεωρητών ξεκίνησε η προανακριτική διαδικασία προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους, στο βαθμό που τους αναλογεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4042/12 περί Ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος − Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ …».
Οι Επιθεωρητές ξεκίνησαν τη διαδικασία του άρθρου 9 του ν. 2947/2001 για την επιβολή των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία διοικητικών κυρώσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης