Πετρέλαιο

Σ. Αραβία: Η Μόσχα έχει δεσμευθεί για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου

Σ. Αραβία: Η Μόσχα έχει δεσμευθεί για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου

Σύμφωνα με την απόφαση των χωρών του ΟΠΕΚ+ οι χώρες θα πρέπει να μειώσουν την παραγωγή στο α' εξάμηνο κατά 1,2 εκατ. βαρέλια

Η Σαουδική Αραβία ευελπιστεί ότι η Ρωσία θα επιταχύνει τους ρυθμούς μείωσης της παραγωγής πετρελαίου στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΠΕΚ+ δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNBC ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih.
Και οι δύο μας είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε την συμφωνία του ΟΠΕΚ+. Όλοι οι δείκτες υλοποίησης στην παρούσα χρονική στιγμή είναι καλοί.
Η ρωσική πλευρά μου υποσχέθηκε ότι θα επιταχύνει τους ρυθμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Khalid Al-Falih.
Στις αρχές Ιανουαρίου ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για τους εξαιρετικά αργούς ρυθμούς μείωσης της παραγωγής πετρελαίου στην Ρωσία, η οποία είχε συμφωνήσει στην σταδιακή της μείωση.
Αργότερα ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Μουχαμέντ Μπαρκιντό είχε δηλώσει κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ότι δεν βλέπει να υπάρχει σ’ αυτό πρόβλημα καθώς η Ρωσία μείωνε την παραγωγή της με τους ίδιους ρυθμούς που το έκανε στις αρχές του 2017.
Σύμφωνα με την απόφαση των χωρών του ΟΠΕΚ+ που ελήφθη στις 7 Δεκεμβρίου οι χώρες θα πρέπει να μειώσουν την παραγωγή του στο πρώτο εξάμηνο κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια.
Η Ρωσία ανέλαβε την υποχρέωση να μειώσει την παραγωγή της κατά 228 χιλιάδες βαρέλια.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης