Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Valeura: Τα test δείχνουν κοιτάσματα 20 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου στην Τουρκία

tags :
Valeura: Τα test δείχνουν κοιτάσματα 20 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου στην Τουρκία

Τα κοιτάσματα βρίσκονται σε απόσταση δύο ωρών από την Κωνσταντινούπολη και σε βάθος μεγαλύτερο από 3 χιλιόμετρα

Η Valeura ανακοίνωσε τη Δευτέρα 28/1/2019 ότι τα ευρήματα από ένα δοκιμαστικό πηγάδι στη λεκάνη της τουρκικής Θράκης, όπου δραστηριοποιείται με την νορβηγική Equinor, έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητες της περιοχής για την εξόρυξη αερίου.
Σύμφωνα με το Reuters, η Valeura και οι συνεργάτες της, εκτιμούν ότι υπάρχουν σε 20 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ή περίπου 3,5 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, δυνητικών πόρων φυσικού αερίου και συμπυκνωμάτων  σε απόσταση δύο ωρών από την Κωνσταντινούπολη, τα οποία βρίσκονται σε βάθος μεγαλύτερο από 3 χιλιόμετρα .
Ο CEO της Valeura, Sean Guest, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα από την αξιολόγηση υποστηρίζουν καλά την άποψη της εταιρείας ότι υπήρχε συσσώρευση αερίων στη λεκάνη της Θράκης.
"Ενθαρρύνουμε τα αποτελέσματα και ανυπομονούμε να διανοίξουμε τώρα το Devepinar-1, 20 χιλιόμετρα δυτικά, για να αποδείξουμε ότι το έργο είναι σε ολόκληρη τη λεκάνη", δήλωσε.
Πρόσθεσε ότι η εταιρεία επικεντρώθηκε επίσης στο πρόγραμμα ολοκλήρωσης και δοκιμών για το πηγάδι Inanli-1.
"Με αρκετές δεξαμενές sweet spots  και τα διαστήματα αυξημένης φυσικής διάσπασης που εντοπίστηκαν, είμαστε πρόθυμοι να δοκιμάσουμε τα ποσοστά ροής", δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι εργασίες fracking και δοκιμών προγραμματίζονται να αρχίσουν γύρω στα τέλη Μαρτίου.
Η εταιρεία, η οποία παράγει επίσης συμβατικό αέριο σε βαθύτερα βάθη της λεκάνης της Θράκης, σχεδιάζει μια δευτερεύουσα εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου φέτος για τη χρηματοδότηση μελλοντικών γεωτρήσεων στη λεκάνη.
Ο νορβηγικός ενεργειακός γίγαντας Equinor κατέχει ποσοστό 50% στο έργο.
Έχει αναλάβει το κόστος των σεισμικών δεδομένων και δύο  δοκιμαστικά πηγάδια και αναμένεται να αναλάβει τη λειτουργία της περιοχής στο τέλος του έτους.
Η Valeura θα μπορούσε επίσης να πουλήσει τουλάχιστον ένα μέρος της συμμετοχής της πριν το έργο τεθεί σε πλήρη εμπορική παραγωγή.
Η Τουρκία, η οποία εισάγει σχεδόν όλο το φυσικό αέριο της και προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια, υποστηρίζει το έργο.
Η Valeura δηλώνει ότι δεν έχει συναντήσει τοπικές αντιδράσεις, όπως αυτή που παρατηρείται στη Βρετανία, η οποία είναι σήμερα η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με ενεργό επιχείρηση σχιστόλιθου.
Η μορφολογία της περιοχής  που επικεντρώνεται η Valeura μπορεί να συγκριθεί με ορισμένες γεωλογικές περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες που παράγουν φυσικό αέριο ήδη, ανέφερε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης