Ηλεκτρισμός

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 39 ετών η κατανάλωση άνθρακα στις ΗΠΑ

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 39 ετών η κατανάλωση άνθρακα στις ΗΠΑ
Το μεγαλύτερο μέρος της εξωτερικής ζήτησης άνθρακα των ΗΠΑ προέρχεται από ασιατικές και ευρωπαϊκές χώρες
Παρά τις αυξήσεις των εξαγωγών άνθρακα, η παραγωγή του σημείωσε πτώση το 2018 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ενεργειακή έκθεση της κυβέρνησης της χώρας.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι η συνολική παραγωγή άνθρακα στις ΗΠΑ το περασμένο έτος ήταν 755 εκατ. τόνοι, με πτώση περίπου της τάξεως των μια πτώση 20 εκατ. τόνων σε σύγκριση με το 2017.
Αναφορικά με την κατανάλωση άνθρακα, αναφέρεται ότι το 2018 έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο σε σύνολο 39 ετών.
Σύμφωνα με την ενεργειακή έκθεση, περισσότερο από το 90% της εγχώριας κατανάλωσης άνθρακα ανήκε στον τομέα της ενέργειας και σχεδόν 15 GW της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα αποχώρησε το 2018, συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης άνθρακα.
Παράλληλα, αν και οι τιμές του φυσικού αερίου συνέχισαν να αυξάνονται το 2018, η έκθεση εκτιμά ότι το μερίδιο του άνθρακα στη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε, φθάνοντας σε ένα νέο χαμηλό ποσοστό 28%, χαμηλότερο από το μερίδιο φυσικού αερίου, στο 35% για τρίτη συνεχή χρονιά.
«Η αύξηση των τιμών του άνθρακα και η ζήτηση για εξαγωγές άνθρακα, μαζί με τον συνεχιζόμενο ανταγωνισμό με το φυσικό αέριο, συνέβαλαν επίσης στη μείωση της συνολικής κατανάλωσης άνθρακα», πρόσθεσε.
Από την άλλη πλευρά, οι εξαγωγές άνθρακα των ΗΠΑ αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2018.
Το μεγαλύτερο μέρος της εξωτερικής ζήτησης άνθρακα των ΗΠΑ προέρχεται από ασιατικές και ευρωπαϊκές χώρες. Οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς άνθρακα των ΗΠΑ στην Ασία ήταν η Ινδία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.
Στην Ευρώπη, οι Κάτω Χώρες ήταν ο μεγαλύτερος προορισμός με την Τουρκία, το Μαρόκο, την Κροατία και το Ηνωμένο Βασίλειο που σημείωσε αύξηση κατά τη διάρκεια του 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης