Πετρέλαιο

Baker Hughes: Αυξήθηκαν κατά 10 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Baker Hughes: Αυξήθηκαν κατά 10 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου
Στις 862 διαμορφώθηκε ο συνολικός αριθμός - Άνοδος 1% για το πετρέλαιο
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας αύξησαν αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων  εξόρυξης για πρώτη φορά φέτος, αλλά η μέτρηση των εξέδρων τον Ιανουάριο υποχώρησε στο χαμηλότερο μηνιάίο επίπεδο  από τον Απρίλιο του 2016, καθώς η έκρηξη στην Permian, το μεγαλύτερο πεδίο σχιστολιθικού πετρελαίου, παγώνει.
Συγκεκριμένα προστέθηκαν 10 πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 25 Ιανουαρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 862, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes την Παρασκευή25/1/2019.
Περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών πετρελαιοφόρων εξέδρων των ΗΠΑ  βρίσκονται στην Permian, όπου οι μονάδες αυξήθηκαν κατά τρεις φορές την εβδομάδα αυτή την εβδομάδα σε 484, πολύ χαμηλότερα από το υψηλό τετραετίας, των 493 τον Νοέμβριο.
Σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο περιορίσθηκαν κατά 23, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2016.
Κατά τους τελευταίους δύο μήνες, μείωσαν κατά δύο τις  εξέδρες το Δεκέμβριο και πρόσθεσαν 12 το Νοέμβριο.
Η καταμέτρηση στις ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν ενεργοποιήθηκαν 759 εγκαταστάσεις, όταν οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν τις δαπάνες τους το 2018 για να επωφεληθούν από τις υψηλότερες τιμές το ίδιο έτος.
Ωστόσο, το 2019, οι δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να απομακρύνουν τα μηχανήματα γεγονός που οφείλεται εν μέρει στις προβλέψεις για χαμηλότερες τιμές αργού σε σύγκριση με πέρυσι.
Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ από επτά σημαντικούς σχηματισμούς σχιστόλιθου αναμένεται να αυξηθεί σε ρεκόρ ύψους 8,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις προβολές της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) αυτή την εβδομάδα.
Αλλά η ΕΙΑ επεσήμανε ότι αναμένει ότι η αύξηση της παραγωγής της Permian το Φεβρουάριο να είναι η μικρότερη σε ένα μήνα από το Μάιο του 2018, όταν η παραγωγή μειώθηκε ελαφρά.
Η παραγωγή από την Permian έχει υποστεί πιέσεις τους τελευταίους μήνες καθώς οι τιμές του πετρελαίου κατέρρευσαν και μια αύξηση της παραγωγής υπερέβη την ικανότητα του αγωγού, «παγιδεύοντας» βαρέλια στην περιοχή.
Η άνοδος του σχιστολιθικού των ΗΠΑ πρόκειται να περιορισθεί φέτος, σύμφωνα με τον John Kemp, αρθρογράφο του Reuters.
Η μείωση των τιμών στα τέλη του περασμένου έτους, η οποία συνήθως χρειάζεται τρεις με τέσσερις μήνες για να επηρεάσει τις γεωτρήσεις, πιθανότατα θα αρχίσει να επιβραδύνει την αύξηση της παραγωγής κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019.
Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για αργό πετρέλαιο διαπραγματεύονταν την Παρασκευή κάτω από 54 δολάρια το βαρέλι, καθώς τα αποθέματα καυσίμων των ΗΠΑ αυξάνονταν και οι παγκόσμιες οικονομικές δυσχέρειες «ζυγίζονται» από την αγορά.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν κάτω από 55 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και το 2020.
Περί τις 22:01 η τιμή του αργού βρισκόταν στα 53,77 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,20% και το brent ενισχυόταν κατά 1,01% στα 61,71 δολάρια το βαρέλι.
Υπάρχουν 1.059 μονάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Baker Hughes. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης