Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι ηγέτες της Ελλάδας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή με τη Συμφωνία των Πρεσπών

tags :
Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι ηγέτες της Ελλάδας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή με τη Συμφωνία των Πρεσπών
Συγχαρητήρια από ΕΕ, May και σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου
Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας έδειξε «όραμα, θάρρος και επιμονή» στην προσπάθειά της να βρει λύση στη διαμάχη για το όνομα, γεγονός που θα επιτρέψει στη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να πάρει τη σωστή θέση της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αναφέρει η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών M. Pompeo, με την οποία χαιρετίζει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας χαρακτηρίζει την επικύρωση της συμφωνίας ως μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή.
Ειδικότερα, η δήλωση αναφέρει πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την απόφαση του Κοινοβουλίου της Ελλάδας να επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι ηγέτες της Ελλάδας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην προσπάθειά τους να βρουν λύση στη διαμάχη για το όνομα, γεγονός που θα επιτρέψει στη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να πάρει τη σωστή θέση της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικροτούν αυτήν την ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή».

Συγχαρητήριο μήνυμα May στο ελληνικό κοινοβούλιο

Συγχαρητήριο μήνυμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στην ελληνική κυβέρνηση για την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, έστειλε μέσω του Τwitter η Βρετανίδα πρωθυπουργός, T. May.
«Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή με τη θετική ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών. Συγχαρητήρια στο Κοινοβούλιο της Ελλάδας και στην ελληνική κυβέρνηση» γράφει η κ.May.

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης

Η διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ, με επικεφαλής τη Federica Mogherini, χαιρετίζει θερμά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο. «Χαιρετίζουμε θερμά το επόμενο κρίσιμο βήμα για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) και τονίζει πως η ΕΕ από την αρχή υποστήριξε σθεναρά την ιστορική συμφωνία που υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, J. Bolton

Συγχαρητήριο μήνυμα για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, έστειλε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, J. Bolton, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αντίδραση Αμερικανού αξιωματούχου στην Ουάσινγκτον μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
"Συγχαρητήρια στους ηγέτες της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και της ‘Μακεδονίας’, Z. Zaev, για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα που θα προάγει τη σταθερότητα και την ευημερία στα Βαλκάνια", έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert

Μια καλή μέρα για την Αθήνα, τα Σκόπια και όλη την περιοχή, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert
Τα συγχαρητήρια της γερμανικής κυβέρνησης στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και της πΓΔΜ, Zoran Zaev, εξέφρασε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert, μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, κάνοντας λόγο για μια «καλή μέρα για την Αθήνα, τα Σκόπια και όλη την περιοχή».
«Συμφωνία στη διαμάχη για το όνομα: η ελληνική Βουλή ενέκρινε την Συμφωνία.
Μια καλή μέρα για την Αθήνα, τα Σκόπια και όλη την περιοχή!
Συγχαίρουμε τους πρωθυπουργούς Τσίπρα και Zaev!», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Seibert.

Ο πρόεδρος του Κοσσόβου

Η πολιτική ηγεσία του Κοσόβου χαιρέτισε την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων.
Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι έγραψε στο twitter: «Συγχαρητήρια στους βουλευτές της Ελλάδας, τον πρωθυπουργό Τσίπρα, που επέδειξαν διορατικότητα και θάρρος υπερψηφίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι μία ευπρόσδεκτη είδηση για ολόκληρη την περιοχή και ισχυρή ώθηση στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης