Περιβάλλον

Μάστιγα η κατανάλωση του πλαστικού για εκατοντάδες ελέφαντες στην Ταϊλάνδη

Μάστιγα η κατανάλωση του πλαστικού για εκατοντάδες ελέφαντες στην Ταϊλάνδη
Οι τοπικές αλυσίδες λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένης της Tesco Lotus, έχουν καταβάλει προσπάθειες, για να απογοητεύσουν τους αγοραστές από την τεράστια χρήση πλαστικών τσαντών μίας χρήσης
Σοκ έχει προκαλέσει στις περιβαλλοντικές κοινότητες και στο διεθνή Τύπο η είδηση του θανάτου μιας φάλαινας στην Ταϊλάνδη με τις δραματικές αιτίες να αποδίδονται στην μεγάλη κατανάλωση πλαστικής ύλης.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι φάλαινες και άλλα θαλάσσια πλάσματα που επηρεάζονται από τη μάστιγα των πλαστικών απορριμμάτων, καθώς τελευταία θύματα ήταν οι ελέφαντες σύμφωνα με αναφορά του Sustainability Times.
Κάθε χρόνο στην Ταϊλάνδη εκατοντάδες θαλάσσια ζώα πεθαίνουν εξαιτίας των πλαστικών σακουλών που καταλήγουν στη θάλασσα.
Ειδικότερα, οι άγριοι ελέφαντες που ζουν στο Εθνικό Πάρκο Khao Yai της Ταϊλάνδης, που αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO και φιλοξενούν περίπου 300 παχύδερμα που έχουν καταπιεί πλαστικά σκουπίδια. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ντόπιων, βρέθηκαν πλαστικές τσάντες για ψώνια και άλλα πλαστικά απόβλητα στα κόπρανά τους.
Τα σενάρια που εξετάζονται για την αιτία του συγκεκριμένου γεγονότος είναι η πιθανή κατάποση πλαστικών περιτυλιγμάτων όταν ψάχνουν για τρόφιμα σε σκουπιδοτενεκέδες, με τις συνέπειες να είναι θανατηφόρες.
Παράλληλα, η Ινδία και η Ταϊλάνδη είναι μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών πλαστικών απορριμμάτων στον κόσμο. Μόνο η Ταϊλάνδη παράγει πάνω από 1 εκατομμύριο τόνους ετησίως, με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει μέτρα γύρω από το έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας για να το αλλάξουν.
Οι τοπικές αλυσίδες λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένης της Tesco Lotus, έχουν καταβάλει προσπάθειες, για να απογοητεύσουν τους αγοραστές από την τεράστια χρήση πλαστικών τσαντών μίας χρήσης.

Τέλος, το Εθνικό Πάρκο της χώρας ανακοίνωσε πρόσφατα την απαγόρευση όλων των πλαστικών σακουλών και δοχείων Styrofoam στα 154 εθνικά πάρκα της Ταϊλάνδης, έτσι ώστε να μειωθούν τα ποσά πλαστικών σκουπιδιών που άφησαν οι επισκέπτες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης