Πως η RWE γυρίζει από τον άνθρακα σε παγκόσμιο παίκτη στις ΑΠΕ - Μηδενικοί ρύποι CO2 στο 60% του χαρτοφυλακίου

Πως η RWE γυρίζει από τον άνθρακα σε παγκόσμιο παίκτη στις ΑΠΕ - Μηδενικοί ρύποι CO2 στο 60% του χαρτοφυλακίου

Το 60% του χαρτοφυλακίου παραγωγής της RWE θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Τo σχέδιο για την προγραμματισμένη απόκτηση της δραστηριότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόσο της ΕΟΝ όσο και της Innogy SE, ανακοίνωσε ότι έχει υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο γερμανικός όμιλος RWE.
Ειδικότερα, η RWE θα ενισχυθεί ως παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ σύμφωνα με το deal του Μαρτίου του 2018, παίρνοντας στην κατοχή της τις δραστηριότητες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Innogy, αφού μεταβιβάσει το πλειοψηφόν πακέτο των μετοχών στην E.ON.Αυτές της δραστηριότητες θα τις ενοποιήσει με τις ππράσινες δρστηριότητες της E.ON.
Στο πλαίσιο του deal, η RWE θα αποκτήσει τις δραστηριότητες ανανεώσιμης ενέργειας της E.ON και Ιnnogy και φυσικά η όλη συμφωνία περνά τώρα από την έρευνα της Κομισισόν.
Επιπλέον θα μεταφερθούν στην RWE τα μειοψηφικά πακέτα της E.ON. στους πυρηνικούς σταθμούς Emsland και Gundremmingen που είναι αντικείμενα διαχείρισης από την RWE, καθώς και η μονάδα αποθήκευσης φυσικού αερίου της Ιnnogy και η συμμετοχή της στο αυστριακό χρηματιστήριο Kelag.
Παράλληλα η εταιρεία θα αποκτήσει μερίδιο συμμετοχής 16,7% στην E.ON.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταξύ της RWE και της E.ON - που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2018 - στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα η RWE δημοσίευσε τους ακρογωνιαίους λίθους της στρατηγικής της RWE για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και τη στελέχωση της μελλοντικής ομάδας διαχείρισης.
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η RWE θα γίνει κορυφαίος παγκόσμιος φορέας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Το 60% του χαρτοφυλακίου παραγωγής της RWE θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Ο δηλωμένος στόχος είναι να συνεχιστεί η επέκταση αυτής της επιχείρησης σε παγκόσμια κλίμακα και να δαπανηθούν μέχρι 1,5 δισ. ευρώ (καθαρά) ετησίως για το σκοπό αυτό.
Η μετοχή έχει ανέβει 10% στις τελευταίες συνεδριάσεις και η κεφαλαιοποίηση είναι στα 11,8 δισ ευρώ


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης