Πετρέλαιο

Εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου από τη Ν.Κορέα για πρώτη φορά μετά τις αμερικανικές κυρώσεις

Εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου από τη Ν.Κορέα για πρώτη φορά μετά τις αμερικανικές κυρώσεις
Άλλο ένα εκατομμύριο βαρέλια αναμένεται να φτάσουν στις 31 Ιανουαρίου
Για πρώτη φορά μέσα σε έξι μήνες η Νότια Κορέα εισήγαγε το ιρανικό πετρέλαιο, εν μέσω κυρώσεων από τις ΗΠΑ για το Ιράν σύμφωνα με μια κορεάτικη δικτυακή πύλη για τις επιχειρήσεις.
«Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν προς τη Νότια Κορέα επανήλθαν έξι μήνες μετά τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ» δήλωσε η Business Korea.
Λέγεται ότι ένα εκατομμύριο βαρέλια ιρανικού αργού πετρελαίου που εισήχθησαν από την SK Incheon Petrochem και την SK Energy έφθασαν στο λιμάνι του Incheon στη Νότια Κορέα στις 19 Ιανουαρίου.
Άλλο ένα εκατομμύριο βαρέλια αναμένεται να φτάσουν στις 31 Ιανουαρίου.
Αναφέρεται ότι άλλες εταιρείες της Νότιας Κορέας Hyundai Oilbank και Hanwha Total προγραμματίζουν να εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο τον Φεβρουάριο.
Η ιστορία υποστήριξε ότι το ιρανικό αργό πετρέλαιο είναι φθηνότερο και ανώτερο σε ποιότητα από το ένα από τη Μέση Ανατολή.
Αφού αγόρασε 194.000 βαρέλια πετρελαίου από το Ιράν τον Ιούλιο, η Νότια Κορέα ακύρωσε τις αποστολές πετρελαίου τον Αύγουστο, εν μέσω κυρώσεων των ΗΠΑ για το Ιράν.
Τον Αύγουστο, οι ΗΠΑ επέβαλαν τον πρώτο γύρο οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν, ο οποίος στοχεύει κυρίως στον τραπεζικό τομέα της χώρας.
Ενεργώντας τις κυρώσεις για το πετρέλαιο στο Ιράν τον Νοέμβριο, η Ουάσιγκτον χορήγησε οκτώ χώρες - συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας - απαλλαγής για έξι μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης