Τελευταία Νέα

Η Innogy σχεδιάζει την πώληση μεριδίου στο υπεράκτιο έργο αιολικής ενέργειας Sofia στο Ηνωμένο Βασίλειο

tags :
Η Innogy σχεδιάζει την πώληση μεριδίου στο υπεράκτιο έργο αιολικής ενέργειας Sofia στο Ηνωμένο Βασίλειο
Συμμετοχή στην δημοπρασία τον Μάϊο
Η γερμανική εταιρεία Innogy είναι πιθανό να πουλήσει μερίδιο στο έργο αιολικής ενέργειας Sofia στη Βρετανία, μόλις εξασφαλιστεί η επιχορήγηση, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η Innogy σχεδιάζει να εισέλθει, το έργο των 1,200 μεγαβάτ, στην επόμενη δημοπρασία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Βρετανία το Μάιο και μόλις ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020, θα μπορούσε να παράγει αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτήσει περίπου 1 εκατομμύριο σπίτια.
"Η διαδικασία υποβολής προσφορών CfD (συμβάσεις για διαφορά) και η απόφαση για χρηματοοικονομικές επενδύσεις ... ενδεχομένως να φέρουν συνεργάτες", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Paul Cowling, διευθύνων σύμβουλος στη βρετανική εταιρεία για την υπεράκτια αιολική ενέργεια.
Στο πλαίσιο του καθεστώτος επιχορηγήσεων CfD, τα έργα ανανεώσιμης ενέργειας υποβάλλουν προσφορές για εγγυημένη ελάχιστη τιμή, με την οποία μπορούν να πωλούν ηλεκτρική ενέργεια.
Η Innogy πέρυσι πούλησε το 41% των μετοχών της στο βρετανικό έργο αιολικής ενέργειας Triton Knoll ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο εξασφάλισε επιδότηση CfD, στην ιαπωνική εταιρεία Power Power Development Co και την Kansai Electric Power Co.
Η Innogy θα ήθελε να ακολουθήσει παρόμοια πορεία για το Sofia, καθώς η πώληση μεριδίου θα την βοηθήσει να περιορίσει το ρίσκο στον ισολογισμό του και να μειώσει το συνολικό κόστος του κεφαλαίου, ανέφερε ο Hansognar.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης