Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ο Τσίπρας εξετάζει σενάρια ανασχηματισμού μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Τσίπρας εξετάζει σενάρια ανασχηματισμού μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών
Είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις του Νίκου Παππά, ότι δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλά με όλους, με στόχο τη συγκρότηση νέων προοδευτικών πλειοψηφιών
Ορισμός νέας στρατιωτικής ηγεσίας από το ΚΥΣΕΑ και αναπλήρωση των κενών στο κυβερνητικό σχήμα αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Κι αν τα στρατιωτικά θέματα έχουν τη δική τους -σχετική- αυτοτέλεια, οι επιλογές προσώπων που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για να καλύψει το κενό των υπουργών που αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ πιθανότατα θα αποτελέσουν μέρος του πολιτικού σχεδίου που ξεδιπλώνει το Μαξίμου στη «μετά Καμμένο» εποχή, για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου που με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ.
Ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να προχωρήσει σε «βαθύ» ανασχηματισμό για ένα κυβερνητικό σχήμα «εκλογικής μάχης» ή απλά θα επιλέξει να αξιοποιήσει πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς που δεν θέλουν συμπόρευση με τη ΝΔ, ή ακόμα και από τον συντηρητικό χώρο, που διαφωνούν με τις επιλογές Μητσοτάκη.    
Πληροφορίες θέλουν πάντως τον κ. Τσίπρα να προχωρά σε τέτοια ανοίγματα.
Είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις του Νίκου Παππά, ότι δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλά με όλους, με στόχο τη συγκρότηση νέων προοδευτικών πλειοψηφιών.
Εκτίμησε μάλιστα -όταν ερωτήθηκε για τα πιθανά ανοίγματα- ότι ο κάθε ανασχηματισμός έχει πολιτικό πρόσημο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οριστικές αποφάσεις δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν και τελικές αποφάσεις για το εάν θα είναι ένας ευρύς ανασχηματισμός που θα δίνει το σήμα για μια σκληρή εκλογική μάχη με τη ΝΔ ή εάν θα πρόκειται για επιλεκτικές κινήσεις πολιτικών προσωπικοτήτων από την Κεντροαριστερά που έχουν ταχθεί και τάσσονται κατά της συμπόρευσης του προοδευτικού χώρου με τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα που ακούγονται για πιθανή υπουργοποίηση τους είναι πολλά, ανάμεσα στα οποία αυτά του Ν. Μπίστη υπουργού επί κυβέρνησης Σημίτη, του Γιάννη Ραγκούση υπουργού επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, με τον οποίο υπάρχει ένα πολύμηνο πολιτικό φλερτ, του Στέφανου Τζουμάκα αλλά και άλλων προσώπων που διετέλεσαν υπουργοί επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ όπως για παράδειγμα του καθηγητή Χ. Παμπούκη, ο οποίος υπήρξε υπουργός επί της πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου ενώ σενάρια πυροδότησε και η παρουσία του Ευάγγελου Αντώναρου, πρώην εκπρόσωπου της κυβέρνησης Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος σε σημερινές του δηλώσεις αρνήθηκε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του.
Σενάρια ακούγονται και για προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ στο ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση μετά την αποχώρηση της από το Κίνημα Αλλαγής, πληροφορίες πάντως που έσπευσε από νωρίς σήμερα το πρωί να διαψεύσει με ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ.
Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά και αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τα επόμενα 24ωρα.
Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο είναι ότι ο κ.Τσίπρας θα επιβεβαιώσει με τον επικείμενο ανασχηματισμό την πρόθεση και την πολιτική του στρατηγική όχι μόνο να κάνει «άνοιγμα» στην Κεντροαριστερά αλλά και να ηγεμονεύσει σε αυτήν.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης