Φυσικό Αέριο

Προγραμματισμένη παραλαβή του 50ου φορτίου LNG για την πολωνική PGNiG στις 27/1

Προγραμματισμένη παραλαβή του 50ου φορτίου LNG για την πολωνική PGNiG στις 27/1
Στα τέλη του περασμένου έτους, η εταιρεία ανέφερε ότι υπέγραψε τέσσερις μακροπρόθεσμες συμβάσεις για την αγορά LNG από τις ΗΠΑ
Το προγραμματισμένο 50ο φορτίο LNG αναμένεται να παραλάβει η πολωνική εταιρεία PGNiG στις 27 Ιανουαρίου 2019.
Σύμφωνα με τη δήλωση, μόλις παραδοθεί αυτό το φορτίο, ο συνολικός όγκος ΥΦΑ που αγόρασε μέχρι σήμερα η εταιρεία θα ανέλθει σε 5,7 δισεκατομμύρια m3 μετά την επαναεριοποίηση.
Η PGNiG υποστηρίζει ότι αυτό το τελευταίο φορτίο θα παραδοθεί από τον φορέα Iberica Knutsen, ο οποίος θα μεταφέρει περίπου 57. 000 τόνους ΥΦΑ από το τερματικό σταθμό Sabine Pass στις ΗΠΑ.
Ο Maciej Wozniak, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για το Εμπόριο της PGNiG, δήλωσε: «Οι έμποροι αναζητούν ευνοϊκές ευκαιρίες στην αγορά, ολοκληρώνοντας έτσι το χαρτοφυλάκιο LNG, το οποίο αυξάνεται σημαντικά στη δομή εισαγωγής PGNiG. Το 2018, το μερίδιό του έχει ήδη ξεπεράσει το 20% και οι φιλοδοξίες μας για το 2019 στοχεύουν ακόμη υψηλότερα».
Στα τέλη του περασμένου έτους, η εταιρεία ανέφερε ότι υπέγραψε τέσσερις μακροπρόθεσμες συμβάσεις για την αγορά LNG από τις ΗΠΑ. Οι παραδόσεις από έναν από τους εταίρους των ΗΠΑ - Cheniere Energy - θα ξεκινήσουν φέτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης