Πετρέλαιο

Ακυρώθηκαν οι πετρελαϊκές συνομιλίες στο Νταβός μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας

Ακυρώθηκαν οι πετρελαϊκές συνομιλίες στο Νταβός μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας
Η Σαουδική Αραβία έχει χρησιμοποιήσει το φόρουμ τα τελευταία χρόνια για να προωθήσει ξένες επενδύσεις
Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά οι πετρελαϊκές συνομιλίες στο Νταβός αυτήν την εβδομάδα μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας σύμφωνα με το Bloomberg.
Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Ελβετία λόγω αλλαγών στο πρόγραμμά του. Παράλληλα, ο κορυφαίος ενεργειακός αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih ήταν αδύνατο να δώσει το παρών.
Το φόρουμ του Νταβός είχε ως στόχο να φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ του Al-Falih και του Novak, της πρώτης προσωπικής τους συνάντησης, καθώς διεκπεραίωσαν μια νέα συμφωνία παραγωγής μεταξύ των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων τους. Είχαν προγραμματίσει να συζητήσουν την πρόοδο στην εφαρμογή της συμφωνίας, δήλωσε ο Novak την περασμένη Πέμπτη, λίγο μετά την κριτική του Al-Falih στο ρυθμό των ρωσικών περικοπών παραγωγής.
Η Σαουδική Αραβία έχει χρησιμοποιήσει το φόρουμ τα τελευταία χρόνια για να προωθήσει ξένες επενδύσεις.
Μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών που ακύρωσαν επίσης την επίσκεψή τους στο φετινό φόρουμ είναι η Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron,ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump. Αντιθέτως, το Νταβός θα φιλοξενήσει ακόμη τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Shinzo Abe, τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel και τον πρόεδρο της Βραζιλίας Jair Bolsonaro.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης