Οι εξελίξεις στον κλάδο των φωτοβολταϊκών στην ετήσια εκδήλωση της ΠΟΣΠΗΕΦ στις 9 Φεβρουαρίου

Οι εξελίξεις στον κλάδο των φωτοβολταϊκών στην ετήσια εκδήλωση της ΠΟΣΠΗΕΦ στις 9 Φεβρουαρίου
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δ/νων Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης
Ετήσια εκδήλωση θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη, η Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ στις 9/2/2019 με κεντρικά ζητήματα τις σημαντικές αλλαγές στην λειτουργία των ΑΠΕ, την κατασκευή νέων φωτοβολταϊκών μονάδων, υπό το νέο καθεστώς στήριξης (feed in premium) και την μετάβαση εντός του 2019 στο EU TARGET MODEL.

Αναλυτικά:
Το Σάββατο 9/2/2019, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ.), θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη την Ετήσια Εκδήλωση της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο 5* GRAND HOTEL PALACE στη Θεσσαλονίκη.

64564565464


Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παρεβρεθούν εκπρόσωποι όλων των Θεσμικών Φορέων της Ενεργειακής Αγοράς, του Υπουργείου Ενέργειας, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του ΔΑΠΕΕΠ, του ΚΑΠΕ, της ΔΕΗ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, των Περιφερειών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Η συμμετοχή στην φετινή εκδήλωση, προβλέπεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το έντονο ενδιαφέρον επενδυτών και μελών των Συλλόγων της Ομοσπονδίας για την κατασκευή νέων φωτοβολταϊκών μονάδων, υπό το νέο καθεστώς στήριξης (feed in premium), η μετάβαση εντός του 2019 στο EU TARGET MODEL και οι σημαντικές αλλαγές στην λειτουργία των ΑΠΕ, είναι από τα πλέον σημαντικά ζητήματα τα οποία θα παρουσιαστούν στην φετινή Ετήσια Εκδήλωση.

Ειδικότερα για τις Εν. Κοινότητες η Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τοπικά Επιμελητήρια, θα συνδιοργανώσει την Παρασκευή 8/2/2019 στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 10/2/2019 στην Κατερίνη ενημερωτικές ημερίδες στις οποίες κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ κ. Τσολακίδης και ο Ειδ. Σύμβουλος του Υπ. ΠΕΝ κ. Τσέκερης.

Η Ομοσπονδία στην φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή ενημερωτική Ημερίδας, διάρκειας τουλάχιστον 90 λεπτών, με την παρουσία εταιρειών της αγοράς ενέργειας, με θέματα :

1)      Συμμετοχή και υποχρεώσεις των ΑΠΕ στις νέες αγορές ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής διάρκειας 60 λεπτών. Η παρουσίαση του θέματος θα πραγματοποιηθεί από τον Καθ. ΑΠΘ κ. Παντελή Μπίσκα ενώ θα υπάρξει 10λεπτη εταιρική παρουσίαση της OPTIMUS ENERGY (θυγατρική της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή) σχετικά με τις παροχές της ως Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης (Aggregator).

2)      Ανάπτυξη και κατασκευή φ/β σταθμών διάρκειας τουλάχιστον 30 λεπτών, στην οποία, μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει συμμετοχή η εταιρία ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και η εταιρία VOLTALIA A.E. ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει ήδη εκτός των εταιρειών κατασκευής ΑΠΕ και τραπεζικά ιδρύματα.

Πλέον της Ετήσιας Εκδήλωσης, στις 9/2/2018, θα υπάρξουν προαιρετικά προγράμματα, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί με ξεναγήσεις στην πόλη τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους συνοδούς τους

Το απογευματινό πρόγραμμα της Ετήσιας Εκδήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:

Στις 17:00 θα ξεκινήσει η Ενημερωτική Ημερίδα σε αίθουσα του Ξενοδοχείου.
Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 19.30 στην αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑ» του ξενοδοχείου με κεντρικό ομιλητή τον και Δ/νων Σύμβουλο και Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα (buffet ) στην αίθουσα «ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ» όπου θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα.


435345435

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης