Φυσικό Αέριο

Η OMV «υπερασπίζεται» το Nord Stream 2 και η Gasunie το γερμανικό τερματικό σταθμό LNG

tags :
Η OMV «υπερασπίζεται» το Nord Stream 2 και η Gasunie το γερμανικό τερματικό σταθμό LNG

"Εάν οι Η.Π.Α. πρόκειται να προσφέρουν στην Ευρώπη ανταγωνιστικές τιμές για το LNG δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την προοπτική της προμήθειας αερίου NS 2", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OMV

Η OMV, ο αυστριακός φορέας στον σχεδιαζόμενο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 (NS 2) στη Γερμανία, απέρριψε την Τρίτη 22/1/2019 την κριτική των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας ότι καθοδηγείται από συμφέροντα για την εξαγωγή φυσικού αερίου που θα έπρεπε να ανταγωνίζονται την τιμή.
"Εάν οι Η.Π.Α. πρόκειται να προσφέρουν στην Ευρώπη υγροποιημένο φυσικό αέριο με ανταγωνιστικές τιμές (LNG), δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την προοπτική της προμήθειας αερίου NS 2", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OMV Rainer Seele στο ετήσιο ενεργειακό συνέδριο της γερμανικής Handelsblatt.
Ο Seele απέρριψε την περασμένη εβδομάδα μια εκκρεμή απειλή κυρώσεων από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γερμανία σχετικά με το αμφιλεγόμενο έργο.
Το LNG μεταφέρεται παγκοσμίως με ειδικά πετρελαιοφόρα και μπορεί να κερδίσει υψηλότερη τιμή στην Ασία σε σύγκριση με τα επίπεδα στην Ευρώπη.
Ο Hans Coenen, της ολλανδικής Gasunie, δικαιούχος στο NS2, υποστήριξε την τελευταία πρόταση για τη δημιουργία ενός τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Γερμανία, η οποία θα αυξήσει τις πιθανότητες των ΗΠΑ να εκφορτώσουν φυσικό αέριο εκεί.
Οι traders και οι πελάτες θέλουν μια τέτοια εγκατάσταση, είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης