Πετρέλαιο

Ξαναρχίζουν το Φεβρουάριο οι εξαγωγές πετρελαίου από το Τουρκμενιστάν μέσω του ρωσικού λιμανιού Novorossiisk

Ξαναρχίζουν το Φεβρουάριο οι εξαγωγές πετρελαίου από το Τουρκμενιστάν μέσω του ρωσικού λιμανιού Novorossiisk
Το Τουρκμενιστάν σταμάτησε τη διαμετακόμιση του πετρελαίου του μέσω της Ρωσίας το 2016 και εξήγαγε όλο το αργό μέσω του λιμένα Baku στην Αζέρικη Κασπία
Η εξαγωγή πετρελαίου του Τουρκμενιστάν μέσω του λιμένα του Novorossiisk στη Μαύρη Θάλασσα θα συνεχιστεί το Φεβρουάριο, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλείται το Reuters.
Το Τουρκμενιστάν σταμάτησε τη διαμετακόμιση του πετρελαίου του μέσω της Ρωσίας το 2016 και εξήγαγε όλο το αργό μέσω του λιμένα Baku στην Αζέρικη Κασπία.
Η άντληση του τουρκμενικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Makhachkala-Novorossiisk θα μπορούσε να προσθέσει μέχρι και 200.000 τόνους αργού το μήνα στο σύστημα της ρωσικής Transneft. Το Τουρκμενιστάν μεταφέρει σήμερα πετρέλαιο μέσω του αγωγού Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC) στο τουρκικό λιμάνι της Μεσογείου.
Η Vitol έχει ήδη ξεκινήσει αποστολές τουρκμενικού πετρελαίου στο ρωσικό λιμάνι της Κασπίας Makhachkala, σύμφωνα με πηγές.
Η διακίνηση αργού του Τουρκμενιστάν από τον Novorossiisk θα μπορούσε να φθάσει έως και 200.000 τόνους τον Φεβρουάριο, πρόσθεσαν οι πηγές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης