Επικαιρότητα

«Ναι» με 29 ψήφους υπέρ και 26 κατά για τη συμφωνία των Πρεσπών από την Επιτροπή

«Ναι» με 29 ψήφους υπέρ και 26 κατά για τη συμφωνία των Πρεσπών από την Επιτροπή
Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει την Τετάρτη 23/1 και η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 24/1
Ψηφίστηκε, όπως αναμενόταν, κατά πλειοψηφία η συμφωνία των Πρεσπών από την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και κατευθύνεται πλέον προς το Κοινοβούλιο.
Η συμφωνία ψηφίστηκε «διά βοής» με 29 ψήφους υπέρ και 26 κατά, με αποτέλεσμα την Τετάρτη 23/1 στις 10.00 π.μ. η Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει τη συζήτηση επί του θέματος, ενώ η ψηφοφορία αναμένεται τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 24/1.
Η συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου ξεκίνησε στις 5 απόγευμα της Δευτέρας, 21 Ιανουαρίου και στο διάστημα που ακολούθησε μίλησαν 38 βουλευτές και όλοι οι εισηγητές και ειδικοί αγορητές με δικαίωμα δευτερολογίας.
Η Συμφωνία των Πρεσπών εξασφάλισε πλειοψηφία από την Επιτροπή, όπως προέκυψε από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής.
Με βάση το άρθρο 91 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής, μετά την επεξεργασία και την εξέταση τoυ νομοσχεδίου, η αρμόδια διαρκής επιτρoπή συντάσσει και υπoβάλλει πρoς στην Ολομέλεια την έκθεσή της, στην οποία θα περιλαμβάνεται η θετική εισήγηση της επιτροπής επί του σχεδίου νόμου.
Μετά από συζήτηση σε υψηλούς τόνους, όπου τα φώτα της δημοσιότητας εστίασαν στον πρώην κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, η κόντρα μεταφέρεται, πλέον, στην Ολομέλεια, όπου αναμένεται ότι θα υπάρξει σκληρή σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, δεν αποκλείουν να κατατεθεί πρόταση μομφής ενάντια στην κυβέρνηση, μία πρόταση, μάλιστα, που στηρίζει και ο κ. Καμμένος, με βασικό στόχο να καθυστερήσει η ψήφιση της συμφωνίας.
Μέχρι στιγμής θεωρείται βέβαιο ότι η συμφωνία θα περάσει από το κοινοβούλιο, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει, 153 βουλευτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης