Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Εγκατάσταση 110 σταθμών γρήγορης φόρτισης από την Enel στην Ιταλία

Εγκατάσταση 110 σταθμών γρήγορης φόρτισης από την Enel στην Ιταλία
Συνολικά 200 σταθμοί ταχείας χρέωσης (180 στην Ιταλία και 20 στην Αυστρία) πρόκειται να εγκατασταθούν στο πλαίσιο του προγράμματος EVA +, το οποίο ξεκίνησε επισήμως στις 19 Ιανουαρίου 2017 στις Βρυξέλλες και έχει διάρκεια 33 μηνών
Στην εγκατάσταση 110 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων προχώρησε η Enel στην Ιταλία στο πλαίσιο των έργων (Ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Ιταλία και Αυστρία).
«Η υποδομή φόρτισης βρίσκεται κυρίως σε περιοχές που γειτνιάζουν με τις εισόδους των αυτοκινητοδρόμων, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άτομα που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με στάσεις συμβατές με τους χρόνους χρέωσης, σε μέρη όπως τα εμπορικά κέντρα», δήλωσε η Enel.
Η πλήρης φόρτιση των οχημάτων θα διαρκεί περίπου 20 λεπτά.
Μάλιστα, οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Enel X Recharge για να εντοπίσουν τους σταθμούς EVA + στην Ιταλία και να επαναφορτίσουν τα αυτοκίνητά τους με μερικά απλά βήματα, πρόσθεσε.
Συνολικά 200 σταθμοί ταχείας χρέωσης (180 στην Ιταλία και 20 στην Αυστρία) πρόκειται να εγκατασταθούν στο πλαίσιο του προγράμματος EVA +, το οποίο ξεκίνησε επισήμως στις 19 Ιανουαρίου 2017 στις Βρυξέλλες και έχει διάρκεια 33 μηνών.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ύψους 8,5 εκατ. ευρώ συγχρηματοδοτείται μέχρι 50% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη».
Το EVA + συγκεντρώνει την Enel ως συντονιστή και την κύρια εταιρεία Verbund της Αυστρίας με μερικούς από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, όπως η Renault, η Nissan, η BMW Group και η Volkswagen Group Italia που αντιπροσωπεύονται από τις μάρκες Volkswagen και Audi.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης