Τελευταία Νέα

Στόχος τα 20 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι το 2030 για την Γερμανία

Στόχος τα 20 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι το 2030 για την Γερμανία
Οι σημερινές πολιτικές συνθήκες επιβραδύνουν την περαιτέρω θετική εξέλιξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Γερμανία
Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας, η αιολική βιομηχανία υπεράκτιας ενέργειας έχει επενδύσει περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2013.
Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε η Deutsche WindGuard, την περίοδο αυτή, 136 νέες ανεμογεννήτριες με ισχύ 969 MW συνδέθηκαν με το δίκτυο. Αυτό επιβεβαιώνει τις προβλέψεις που έγιναν πέρυσι από τις ενώσεις του κλάδου. Επιπλέον, έχουν εγκατασταθεί πλήρως 276 MW, αλλά δεν έχουν ακόμη τροφοδοτηθεί στο δίκτυο. Επιπλέον, η αιολική ισχύς των 966 MW βρίσκεται υπό κατασκευή. Η τελική απόφαση επένδυσης έχει ληφθεί για άλλα 112 MW.
Η νομικά επιτρεπόμενη επέκταση των 7,7 GW (gigawatts) έως το 2020 θα επιτευχθεί κατά πάσα πιθανότητα όπως προβλέπεται.
Οι σημερινές πολιτικές συνθήκες επιβραδύνουν την περαιτέρω θετική εξέλιξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Γερμανία.
Παράλληλα, η τρέχουσα προγραμματισμένη κατάσταση δείχνει ότι το 65% της γερμανικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι δύσκολο να παραχθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.
Αυτό μάλιστα ήταν κάτι που υπογραμμίστηκε στο Wind Energy που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Αμβούργο, από εκπροσώπους της βιομηχανίας τονίζοντας ότι:«Η υπεράκτια αιολική ενέργεια πρέπει να επεκταθεί τουλάχιστον 20 GW έως το 2030 και τουλάχιστον 30 GW έως το 2035».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης