Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Διαλύθηκε το Ποτάμι - Το ΚΙΝΑΛ "γυρίζει" στο ΠΑΣΟΚ - Συνέδριο με στόχο Ενιαίο Φορέα

Διαλύθηκε το Ποτάμι - Το ΚΙΝΑΛ
Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για το Κίνημα Αλλαγής που πλέον μπαίνει σε μια άλλη φάση
Έντονες οι διεργασίες στον χώρο της Κενροαριστεράς, όπου το Ποτάμι διαλύθηκε ενώ η ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζαννακόπουλος στάθηκε την δήλωση Θεοχαρόπουλου για προσφορά της επικεφαλής θέσης στο Συμβούλιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ καταλογίζοντας πρόθεση συναλλαγής.
Άφησε ανοικτό πάντως το ενδεχόμενο πρότασης συνεργασίας με την ΔΗΜΑΡ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλ. Τσίπρας προτίθεται να εντείνει τις προσπάθειες διεύρυνση προς τον χώρο αυτόν

Θεοχαρόπουλος: Θα μιλήσουμε με Ποτάμι όταν έλθει η ώρα

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό
Real FM, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά προτίθεται να συζητήσει με το ΠΟΤΑΜΙ, αφού καταλαγιάσει το θέμα των Πρεσπών.

Παράλληλα, το τελεσίγραφο της Φώφης Γεννηματά προς τον Γ. Παπανδρέου ανοίγει ένα ακόμη νέο ζήτημα για το ΚΙΝΑΛ, συστατικό του οποίου αποτελεί και το ΚΙΔΗΣΟ.
Λίγο πριν από τις εκλογές λοιπόν, αν δεν τους προλάβουν οι εξελίξεις, η Φώφη Γεννηματά και το επιτελείο της προχωρούν στην διάλυση της πολυκομματικής μορφής του Κινήματος Αλλαγής και δημιουργούν τον Ενιαίο Φορέα.
Το Συνέδριο, που θα λάβει χώρα στα τέλη Μαρτίου μαζί με την κεντρική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τηγέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, θα είναι ανοιχτό σε όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν από τηΔΗΜΑΡ και το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.
Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για το Κίνημα Αλλαγής που πλέον μπαίνει σε μια άλλη φάση.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2018 θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, τη Δευτέρα και την Τρίτη θα περάσει από την Επιτροπή Εξωτερικών  και την Τετάρτη θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Ψαριανός, διαλύεται το Ποτάμι

Παράλληλα, την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Αμυρά από το Ποτάμι ακολούθησε και ο Γρ. Ψαριανός.
Η ανεξαρτητοποίηση τόσο του Γ. Αμυρά όσο και του Γρ.Ψαριανού από το Ποτάμι, οι οποίες ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα 21/1, αφήνει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη με 3 βουλευτές (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης).
«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.
Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να μιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.
Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ.Αμυράς.
Την ανεξαρτητοποίηση του από το Ποτάμι ανακοίνωσε μέσω Facebook και ο Γρηγόρης Ψαριανός.
«Λοιπόν Φίλοι μου, σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για την στήριξη και την συμπόρευσή σας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς.
Μακάρι για όλους τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.
Η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χούντας.
Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.
Γρ.Ψαριανός
βουλευτής β' Αθήνας
με Το Ποταμι
Ανεξάρτητος από σήμερα» επεσήμανε στην ανάρτηση του ο κ.Ψαριανός.
Αυτό σημαίνει ότι το Ποτάμι δεν μπορεί να διαθέτει πλέον Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς το όριο για τη συγκρότηση της είναι οι 5 βουλευτές.
Ως εκ τούτου ο κ. Θεοδωράκης δεν δικαιούται να τοποθετείται στη Βουλή ως πολιτικός αρχηγός αλλά μόνο ως απλός βουλευτής ενώ το κόμμα δεν θα έχει δικαίωμα να ορίζει εισηγητή στα νομοσχέδια και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την παρουσία του Ποταμιού στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.
Το Ποτάμι είναι το κόμμα που μετρά τις μεγαλύτερες απώλειες βουλευτών, καθώς στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 είχε εκλέξει 11 βουλευτές και σήμερα έχει απομείνει με 3.
Υπενθυμίζεται πως από τους 7 αποχωρήσαντες βουλευτές, οι 2 πήγαν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (Μπαργιώτας, Ιλχάν Αχμέτ), οι 3 στη ΝΔ (Κατερίνα Μάρκου, Ιάσωνας Φωτήλας, Χάρης Θεοχάρης) ενώ οι υπόλοιποι 3 (Αμυράς, Ψαριανός, Δανέλλης) παραμένουν προς το παρόν ανεξάρτητοι.

Παραιτήθηκε ο Λυκούδης από αντιπρόεδρος της Βουλής

Ο Σπύρος Λυκούδης μετά τις εξελίξεις στο Ποτάμι και τη διάλυση της ΚΟ παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Βουλής.
Ο ίδιος έθεσε την παραίτησή του στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, η οποία να και επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αναμένεται να την κάνει δεκτή, αφού δεν υπάρχει πλέον κόμμα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης