Ηλεκτρισμός

Στην υπηρεσία της Υγείας τα ηλεκτροκίνητα οχήματα - Το σχέδιο της Δανίας για τα ηλεκτρικά ασθενοφόρα

Στην υπηρεσία της Υγείας τα ηλεκτροκίνητα οχήματα - Το σχέδιο της Δανίας για τα ηλεκτρικά ασθενοφόρα
Η Νορβηγία αναμένει μέσα στο 2019 το 50% των νέων οχημάτων που θα πουληθούν να είναι ηλεκτρικά
Όλο και περισσότερες χώρες καταστρώνουν τους σχεδιασμούς τους για την ηλεκτροκίνηση.
Η Νορβηγία αναμένει μέσα στο 2019 το 50% των νέων οχημάτων που θα πουληθούν να είναι ηλεκτρικά και κατασκευαστικές εταιρείες όπως η Volkswagen σχεδιάζει να αυξήσεις τις πωλήσεις των εν λόγω οχημάτων έως πέντε φορές περισσότερο.
Παράλληλα, όπως σημειώνει το Sustainability Times, σε αυτό το μοτίβο κινούνται και οι πωλήσεις ηλεκτρικών ασθενοφόρων.
Η κατασκευαστική εταιρεία της Δανίας, Falck έχει πουλήσει περισσότερα από 5.000 αυτοκίνητα ασθενοφόρων παγκοσμίως, αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν ηλεκτρικό μέχρι τώρα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στις περιπτώσεις της υγείας όπου επικρατεί το έκτακτο, η ηλεκτρική κατεύθυνση των ασθενοφόρων ενέχει ρίσκο λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας της μπαταρίας.
Ωστόσο, η εταιρεία έχει προχωρήσει και αναπτύξει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο ασθενοφόρων. Αυτό συνεπάγεται τη λήψη κάποιων έξυπνων αποφάσεων, όπως ο διαχωρισμός των συστημάτων ισχύος του οχήματος έτσι ώστε κανένα από τα ιατρικά του εξαρτήματα να μην εξαρτάται από τη μπαταρία του αυτοκινήτου.
Η φόρτιση πραγματοποιείται επίσης σε διαφορετικούς χρόνους.
«Τα φώτα έκτακτης ανάγκης και ο ήχος, το ραδιόφωνο, ο ιατρικός εξοπλισμός και ο εξοπλισμός ψύξης / θέρμανσης λειτουργούν σε ένα κλειστό σύστημα το οποίο χρεώνεται κατά την αναχώρηση, ενώ μια κυψέλη καυσίμου επαναφορτίζεται ενώ οδηγεί και μένει έξω από το γκαράζ», εξηγεί ο Jakob Riis, CEO της εταιρείας και καταλήγει λέγοντας ότι: «Περιμένω να δω περισσότερα από αυτά στις προσφορές ασθενοφόρων».
Τέλος, η Falck έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την Περιφέρεια της Πρωτεύουσας στην Κοπεγχάγη της Δανίας και πολύ σύντομα η πόλη θα καλωσορίσει τα πρώτα της ηλεκτρικά ασθενοφόρα. Η εταιρεία ελπίζει ότι η καινοτομία θα προσελκύσει νέους πελάτες, αναζητώντας υψηλής ποιότητας ιατρικά οχήματα που ευθυγραμμίζονται με τις παγκόσμιες τάσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης