Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου το 2018 η Κίνα - Οι προβλέψεις για ΗΠΑ και Ρωσία

Μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου το 2018 η Κίνα - Οι προβλέψεις για ΗΠΑ και Ρωσία
Η ζήτηση για φυσικό αέριο οδηγείται από την ώθηση της κεντρικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει καθαρότερες πηγές ενέργειας
Η χώρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές φυσικού αερίου στον κόσμο έγινε το 2018 η Κίνα, καθώς ο όγκος της ξεπέρασε τον αντίστοιχο της Ιαπωνίας στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει για να ακολουθήσει την καθαρή ενέργεια και να διαφοροποιηθούν οι πηγές.
Παράλληλα, το LNG αντιπροσώπευε το 59% και το αέριο του αγωγού για 41%, σύμφωνα με την έκθεση. Η παραγωγή εγχώριου αερίου υπολογίστηκε σε 157,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2018, αυξημένη κατά 6,7% σε ετήσια βάση.
«Η ζήτηση για φυσικό αέριο οδηγείται από την ώθηση της κεντρικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει καθαρότερες πηγές ενέργειας και να καταπολεμήσει τη ρύπανση», δήλωσε ο Liu Guangbin, αναλυτής στο sci99.com.
Tο σχόλιο ήρθε μετά από μια έκθεση που δημοσίευσε το CNPC Economics & Technology Research Institute

Ο Liu σημείωσε ότι το αυξανόμενο επίπεδο εισαγωγών δείχνει ότι η Κίνα αυξάνει την εξάρτησή της από άλλες χώρες σε βασικούς πόρους όπως το φυσικό αέριο, οι οποίοι ενδέχεται να θέσουν ορισμένους κινδύνους για την ασφάλεια των πόρων της Κίνας μακροπρόθεσμα. Αλλά βραχυπρόθεσμα, με τη σωστή στρατηγική εισαγωγής της Κίνας, δεν βλέπει κανένα κίνδυνο.
«Μέχρι στιγμής η κινεζική κυβέρνηση έχει κάνει καλή δουλειά στη διαφοροποίηση των πηγών εισαγωγής και ταυτόχρονα προσπαθεί να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή για να μειώσει την εξάρτηση από τις εισαγωγές» πρόσθεσε ο Liu.
Η έκθεση επεσήμανε ότι μέχρι το 2020, οι παραδοσιακοί προμηθευτές φυσικού αερίου όπως το Κατάρ και η Αυστραλία θα αμφισβητηθούν από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, οι δύο από τις οποίες προβλέπεται να αυξήσουν τις εξαγωγές LNG κατά 160%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης