Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Akar (υπουργός Άμυνας Τουρκίας): Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση σε Κύπρο, Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο

Akar (υπουργός Άμυνας Τουρκίας): Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση σε Κύπρο, Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει όλα τα μέτρα υποστήριξε ο Akar
Την θέση ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει όλα τα μέτρα και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, H. Akar, ο οποίος έκανε νέα αναφορά στη Γαλάζια Πατρίδα.
Όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, ο Akar βρέθηκε χθες στην Αντιόχεια, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, για την πρώτη επέτειο της έναρξης της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν.
«Τα υπάρχοντα προβλήματα στην αποκαλούμενη Γαλάζια Πατρίδα των 462 χιλιάδων τ.χλμ. θα πρέπει να επιλυθούν με μία προσέγγιση που ως βάση θα έχει την ειρήνη, τη γαλήνη, την εμπιστοσύνη, την καλή γειτονία και συνεργασία.
Ωστόσο, θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα και χωρίς να υπάρξει καμία παραχώρηση, η προάσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.
Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει όλα τα μέτρα και η κατάσταση παρακολουθείται στενά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και κανένα βήμα στο οποίο δεν θα συμμετέχει η Τουρκία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Akar.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης