Επικαιρότητα

Oι Πρέσπες διεμβολίζουν και το ΚΙΝΑΛ μετά το Ποτάμι - Εκτός ΚΟ ο Θεοχαρόπουλος, έκτακτο Συνέδριο

Oι Πρέσπες διεμβολίζουν και το ΚΙΝΑΛ μετά το Ποτάμι - Εκτός ΚΟ ο Θεοχαρόπουλος, έκτακτο Συνέδριο
Eκτατο Συνέδριο τον Μάρτιο για το ΚΙΝΑΛ
Εκτός της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ τέθηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπούλος μετά το ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.
Κατά τον τρόπο αυτό οι επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών περνούν και στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο χάνει το συστατικό της ΔΗΜΑΡ και μάλιστα, ενώ η Φώφη Γεννηματά είχε αρχικώς προσδιορίσει την θέση της για ψήφο κατα συνείδηση.
«Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.
Έτσι το λεγόμενο ΚΙΝΑΛ γίνεται πλέον το παλιό ΠΑΣΟΚ μετά και την  έξοδο Θεοχαρόπουλου που εκπροσωπεί την  ΔΗΜΑΡ, είχε προηγηθεί η φυγή του Ποταμιού.
Και εκεί όμως επίκειται διάλυση καθώς η επιλογή Ψαριανού και Αμυρά να ψηφίσουν όχι στις Πρέσπες οδηγεί πιθανώς σε αποχώρηση ή διαγραφή.
Έτσι η κυβέρνηση καταγράφει στο θετικό ισοζύγιο ότι θα περάσει την συμφωνία των Πρεσπών με 153 πια βουλευτές, όμως από την άλλη πλευρά οι σαφείς μετρήσεις της κοινής γνώμης αλλά και οι ακρότητες που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο δεν μπορούν να λογιστούν θετικά.

Προστίθεται ότι τέλη Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο στο ΚΙΝΑΛ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ
Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.
Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.
 

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αμυράς

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού έθεσε εαυτόν ο Γιώργος Αμυράς.
Ο τέως βουλευτής του Ποταμιού, γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή του με επιστολή, στην οποία αφενός εξηγεί τους λόγους παραίτησής του, αφετέρου ευχαριστεί προσωπικά τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη.
Υπενθυμίζεται άλλωστε, πως δύο μέρες πριν, ο κ. Αμυράς είχε συνυπογράψει κείμενο μαζί με τον έτερο βουλευτή του Ποταμιού, Γρηγόρη Ψαριανό, ο οποίος έχει κι εκείνος εκφράσει την αντίθεσή του στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Άμεση συνέπεια από την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά είναι ότι το Ποτάμι πλέον δεν αποτελεί κοινοβουλευτική ομάδα καθώς έχουν μείνει σε αυτήν μόνο τέσσερις βουλευτές (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης και Ψαριανός) ενώ το όριο για μια ΚΟ στη Βουλή είναι πέντε βουλευτές.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης