Επικαιρότητα

Oγκώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνία των Πρεσπών

Oγκώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνία των Πρεσπών

Σε εξέλιξη η εκδήλωση διαμαρτυρίας - Σε ετοιμότητα οι αρχές

Oγκώδες είναι είναι το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς κατά δεκάδες χιλιάδες οι διαδηλωτές από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια συγκεντρώθηκαν στο χώρο της κινητοποίησης.
Παρά το γεγονός, πως είναι κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια, οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες συνέρευσαν στο Σύνταγμα, προκειμένου να διατρανώσουν το δικό τους ηχηρό «Όχι» σε μία Συμφωνία, που αμφισβητεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συλλαλητηρίου τονίζουν πως τα μηνύματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενθαρρυντικά και ο ελληνικός λαός θα αγκαλιάσει την κινητοποίηση ακόμη περισσότερο και από τη συγκέντρωση της 4ης Φεβρουαρίου 2018, οπότε και είχαν συμμετάσχει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.
Στο μεταξύ, η  παμμακεδονική Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων καλεί σε «μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση».
Επιπλέον, τη Δευτέρα 21/1 , σύμφωνα με την παμμακεδονική Συνομοσπονδία,  θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας από την πόλη των Πρεσπών η οποία θα καταλήξει στις 27 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.
Ενδεικτική της αναμενόμενης συμμετοχής ήταν η δήλωση του Μιχάλη Πατσίκα, μέλους της οργανωτικής επιτροπής, πως είχαν εκλείψει λεωφορεία από τη Μακεδονία ενώ υπάρχουν νομοί στους οποίους δεν υπ[ήρχανπούλμαν να μισθωθούν.
«Περιμένουμε πάνω από 3.000 λεωφορεία από τη Βόρεια Ελλάδα.
Εκτιμούμε ότι, 150.000 – 200.00 άνθρωποι θα κινηθούν με λεωφορεία», είπε ο κ. Πατσίκας στον ραδιοσταθμό 104,6.
Μιλώντας  για τους στόχους του συλλαλητηρίου είπε ότι «η προσπάθεια είναι να μην έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή γιατί υπάρχουν οι πρόθυμοι».
Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία αποβιβάζουν τους διαδηλωτές από τη νότια Ελλάδα στο σταθμό του μετρό Συγγρού - Φιξ και από βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη, απ΄ όπου  θα μπορούν με το μετρό να κατευθυνθούν σε σταθμούς όπως η Ακρόπολη, ο Ευαγγελισμός και το Μοναστηράκι.
Οι αρχές έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα. Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς οι αναρχικοί διοργανώνουν αντισυγκέντρωση αυτή την ώρα στα Προπύλαια.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ έως και 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δύο drones και ένα ελικόπτερο  θα μεταδίδουν εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ.

 
www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης