Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ηλεκτροκίνητα οχήματα για τη μετακίνηση του προσωπικού στον δήμο Νεάπολης- Συκεών

Ηλεκτροκίνητα οχήματα για τη μετακίνηση του προσωπικού στον δήμο Νεάπολης- Συκεών
Το κόστος απόκτησης των τριών ηλεκτροκίνητων οχημάτων πόλης έφτασε τις 75.000 ευρώ
Τα τρία πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα πόλης για τη μετακίνηση του προσωπικού του παρέλαβε σήμερα και έθεσε σε κίνηση ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με στόχο την εξοικονόμηση ενεργειακών και οικονομικών πόρων.
 «Πρόκειται για τρία οχήματα τύπου VW e-up, ο ηλεκτρικός κινητήρας των οποίων δεν παράγει καθόλου αέρια κατάλοιπα, με αυτονομία κίνησης στα 150 χλμ. ανά φόρτιση, για την οποία χρησιμοποιούνται απλές οικιακές πρίζες, ενώ το εντυπωσιακά χαμηλό κόστος ανά χιλιόμετρο δεν ξεπερνά το 0,01 ευρώ» σημείωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.
Συνολικά το κόστος απόκτησης των τριών ηλεκτροκίνητων οχημάτων πόλης έφτασε τις 75.000 ευρώ, το οποίο καλύφθηκε αποκλειστικά και μόνο από το δημοτικό ταμείο, ενώ, όπως δήλωσε ο δήμαρχος.
Όπως εξήγησε ο προϊστάμενος του Γραφείου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γιάννης Πολυχρονιάδης «τα πλεονεκτήματα δεν σταματούν εδώ, καθώς υπερέχουν και κατασκευαστικά και λειτουργικά, προσφέροντας καλύτερο έλεγχο και πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης, μη απαιτώντας συχνή συντήρηση».



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης