Ενέργεια

Στρατηγική συνεργασία Ρωσίας και Σερβίας για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας

Στρατηγική συνεργασία Ρωσίας και Σερβίας για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας
Το πακέτο ξένων παραγγελιών της Rosatom το 2018 ξεπέρασε τα 130 δισεκατομμύρια δολάρια
Έγγραφο στρατηγικής συνεργασίας υπέγραψαν Ρωσία και Σερβία για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας ανακοίνωσε η Ρωσική Κρατική Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας Rosatom.
Η συμφωνία που υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στη Σερβία, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κέντρου πυρηνικής επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας.
Η συμφωνία επιτρέπει επίσης τη συνεργασία σε διάφορους τομείς, όπως η δημιουργία και η βελτίωση της υποδομής της Σερβικής πυρηνικής ενέργειας, ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εκσυγχρονισμός των ερευνητικών πυρηνικών αντιδραστήρων, η εφαρμογή τεχνολογιών ακτινοβολίας στη γεωργία και τη βιομηχανία, η εκπαίδευση, η κατάρτιση και η επανεκπαίδευση ειδικών για την πυρηνική βιομηχανία , καθώς και την ανάπτυξη της πυρηνικής ιατρικής.
Ο Alexey Likhachev, γενικός διευθυντής της Rosatom, υπέγραψε τα έγγραφα για λογαριασμό της Ρωσίας, ενώ ο Nenad Popovich, υπουργός της Σερβίας που είναι αρμόδιος για την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη, τους υπέγραψε για λογαριασμό της Σερβίας.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το πακέτο ξένων παραγγελιών του το 2018 ξεπέρασε τα 130 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης