Ενέργεια

Συνομιλίες της Palmet για την εξαγορά των ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων της γερμανικής EWE στην Τουρκία

tags :
Συνομιλίες της Palmet για την εξαγορά των ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων της γερμανικής EWE στην Τουρκία
Μεταξύ 130 και 150 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να διμαορφωθεί το τίμημα
Η τουρκική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Palmet βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της γερμανικής EWE στην Τουρκία, δήλωσε αξιωματούχος της Palmet, μετά την επιβεβαίωση από την αζέρικη SOCAR ότι έχει αποσυρθεί από τις συζητήσεις για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων.
Σύμφωνα με το Reuters τον περασμένο μήνα η SOCAR διαπραγματευόταν για να αποκτήσει την τουρκική επιχείρηση της EWE, η οποία περιλαμβάνει δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στις βιομηχανικές πόλεις Bursa και Kayseri. Η εξαγορά έπρεπε να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Ωστόσο, αξιωματούχος της SOCAR δήλωσε ότι αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις χωρίς να  κάποια εξήγηση. Εκπρόσωπος της Palmet δήλωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για τα περιουσιακά στοιχεία και θα καταβάλει τίμημα μεταξύ 130 και 150 εκατομμύρια ευρώ (148-170 εκατομμύρια δολάρια).
Η EWE, ο τέταρτος μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Τουρκία από πλευράς πελατών, δήλωσε ότι επιθυμεί να πουλήσει τις τοπικές μονάδες διανομής της μετά τις απώλειες από την αποδυναμωμένη λίρα.
Η τουρκική λίρα έχασε το 30% της αξίας της πέρυσι, ασκώντας πιέσεις στις επιχειρήσεις, ιδίως στον τομέα της ενέργειας και των κατασκευών, που έχουν μεγάλα εξωτερικά χρέη και έσοδα σε λίρες.
Η Palmet διαθέτει επιχειρήσεις διανομής αερίου στην περιοχή Gebze της επαρχίας Kocaeli και στην ανατολική πόλη Erzurum.
Η λειτουργία της EWE στην Τουρκία περιλαμβάνει τους διανομείς φυσικού αερίου Bursagaz και Kayserigaz. Περιλαμβάνει επίσης τις επιχειρήσεις EWE Enerji και Enervis, οι οποίες ασχολούνται με το εμπόριο και τις υπηρεσίες ενέργειας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης