Η Iberdrola χρησιμοποιεί blockchain για να εξασφαλίσει την παροχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η Iberdrola χρησιμοποιεί blockchain για να εξασφαλίσει την παροχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Με το blockchain μπορεί να εντοπισθεί η προέλευση των ενεργειακών προμηθειών, σε πραγματικό χρόνο, "από το ενεργητικό παραγωγής έως το σημείο κατανάλωσης"

Η ισπανική εταιρεία Iberdrola χρησιμοποίησε τεχνολογία blockchain για να "εγγυηθεί" ότι η ενέργεια που παρέχει στους πελάτες της προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές.
Η εταιρεία ανέφερε ότι πραγματοποιήσει ένα "πείραμα" με την Kutxabank. Χρησιμοποιώντας το blockchain, η Kutxabank ήταν σε θέση να εντοπίσει την προέλευση των ενεργειακών προμηθειών, σε πραγματικό χρόνο, "από το ενεργητικό παραγωγής έως το σημείο κατανάλωσης".
Η ενέργεια παράχθηκε σε αιολικά πάρκα και εργοστάσιο υδροηλεκτρικής ενέργειας και χρησιμοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Kutxabank στη Χώρα των Βάσκων και στη Cajasur στην Ανδαλουσία. Η Cajasur ανήκει στον όμιλο Kutxabank.
Η τεχνολογία Blockchain αρχίζει να γίνεται ένα σημαντικό εργαλείο για πολλούς κλάδους.
Αντί διαφορετικά μέρη που συμμετέχουν σε μια συναλλαγή διατηρώντας τα δικά τους αρχεία - τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να διαφέρουν και να προκαλέσουν σύγχυση - το blockchain δημιουργεί ένα "master" αρχείο. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει μετά την καταγραφή μιας συναλλαγής.
Η IBM σημειώνει: "Όλα τα μέρη πρέπει να δώσουν συναίνεση πριν προστεθεί μια νέα συναλλαγή στο δίκτυο."
Από την πλευρά της, η Iberdrola σημείωσε ότι η τεχνολογία blockchain ήταν ένας τρόπος κατανομήςγια το  "ποια περιουσιακά στοιχεία θα παρέχουν ενέργεια σε ένα συγκεκριμένο σημείο κατανάλωσης".
Πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία της σήμανε ότι οι διαδικασίες πιστοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επιταχύνθηκαν και αυτοματοποιήθηκαν, με την πιστοποίηση "να έχει μεγαλύτερη ανιχνευσιμότητα".
Η συναλλαγή ήταν πιο ασφαλής και διαφανής, επειδή ήταν "μόνιμα καταχωρημένη στην πλατφόρμα έτσι ώστε και τα δύο μέρη να μπορούν να ελέγξουν τα αποτελέσματα".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης