Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Putin: Στα τέλη του 2019 θα είναι έτοιμος ο Turkish Stream - Οι εγγυήσεις που ζητά από τις Βρυξέλλες

tags :
Putin: Στα τέλη του 2019 θα είναι έτοιμος ο Turkish Stream - Οι εγγυήσεις που ζητά από τις Βρυξέλλες
Η πρώτη γραμμή του TurkStream προορίζεται για προμήθεια φυσικού αερίου σε Τούρκους καταναλωτές, ενώ ο δεύτερος είναι η παροχή αερίου στη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη
Στα τέλη του 2019 θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο αγωγός φυσικού αερίου του Turk Stream, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
Υπενθυμίζεται ότι ο Turk Stream είναι αγωγός εξαγωγής αερίου που αποτελείται από δύο γραμμές 930 χιλιομέτρων (577,8 χιλιόμετρα) με χωρητικότητα 15,75 δισ. κυβικών μέτρων.
Ο αγωγός πρόκειται να περάσει κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα από τη Ρωσία στην Τουρκία και επίσης να επεκταθεί στα σύνορα της Τουρκίας με γειτονικές χώρες.
Η πρώτη γραμμή του TurkStream προορίζεται για προμήθεια φυσικού αερίου σε Τούρκους καταναλωτές, ενώ ο δεύτερος είναι η παροχή αερίου στη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη.
Από την άλλη πλευρά, η Gazprom διερευνά διάφορες επιλογές σχετικά με την περαιτέρω μεταφορά του αερίου TurkStream στην Ευρώπη, δήλωσε ο Ρutin στις εφημερίδες της Σερβίας Politika και Vecernje Novosti πριν από την επίσκεψή του στο Βελιγράδι.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι: «Μία από τις επιλογές είναι η μεταφορά καυσίμων μέσω της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ουγγαρίας στο κέντρο φυσικού αερίου στο Baumgarten της Αυστρίας, όπου η Σερβία όχι μόνο θα χρησιμοποιήσει το ρωσικό φυσικό αέριο αλλά και θα διευκολύνει τη διαμετακόμισή του. Να βοηθήσετε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και να ενισχύσετε την ενεργειακή ασφάλεια στη χώρα σας και, γενικότερα, στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη».
Τέλος, «η Ρωσία χρειάζεται εγγυήσεις ότι τα σχέδια επέκτασης του TurkStream δεν θα αποτραπούν από αυθαίρετη πολιτική απόφαση εκ μέρους των Βρυξελλών» ανέφερε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης