Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Venture Global σε FERC: Δώστε το ΟΚ για τον τερματικό σταθμό εξαγωγής LNG στην Λουιζιάνα

Venture Global σε FERC: Δώστε το ΟΚ για τον τερματικό σταθμό εξαγωγής LNG στην Λουιζιάνα
Το Calcasieu Pass αναμένεται να κοστίσει περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια
Η Venture Global LNG Inc προέτρεψε τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ενέργειας την Τρίτη 15/1/2019 να εγκρίνουν την κατασκευή του σχεδιαζόμενου τερματικού σταθμού εξαγωγής φυσικού αερίου Calcasieu Pass στη Λουιζιάνα στις 22 Ιανουαρίου.
Η Venture Global δήλωσε σε κατάθεση της στην αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ρυθμιστικής Ενέργειας (FERC) ότι ήταν "έτοιμη να ξεκινήσει την κατασκευή αυτού του έργου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων μόλις εγκριθεί από την Επιτροπή".
"Έχουμε αναλάβει πολύ σημαντικές οικονομικές δεσμεύσεις έναντι των προμηθευτών μας, δρώντας με την προσδοκία ότι η Επιτροπή θα ενεργήσει εγκαίρως σύμφωνα με το καθιερωμένο χρονοδιάγραμμά της", ανέφερε η Venture Global, σημειώνοντας ότιγια το χρονοδιάγραμμα είναι απαραίτητη η απόφαση στις 22 Ιανουαρίου.
Η μονάδα Calcasieu Pass έχει σχεδιαστεί για να παράγει περίπου 10 εκατομμύρια τόνους ετησίως (MTPA) LNG, ή περίπου 1,3 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως (bcfd) φυσικού αερίου. Ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια είναι αρκετό αέριο για να τροφοδοτήσει περίπου 5 εκατομμύρια σπίτια στις  ΗΠΑ για μια ημέρα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ήταν καθαρός εισαγωγέας LNG  αναμένεται να καταστούν ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας του υπερψυγμένου καυσίμου έως το τέλος του 2019, μετά την Αυστραλία και Κατάρ.
Όσον αφορά μόνο τα εργοστάσια που βρίσκονται υπό κατασκευή, η παραγωγική ικανότητα εξαγωγών LNG  των ΗΠΑ αναμένεται να ανέλθει σε 8,9 bcfd μέχρι το τέλος του 2019 και 10,3 bcfd το 2020 από 5,1 bcfd που είναι σήμερα. Το παγκόσμιο εμπόριο LNG αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 42 bcfd το 2018.
Η Venture Global, η οποία αναπτύσσει επίσης την εγκατάσταση εξαγωγής LNG 10-MTPA Plaquemines στη Λουιζιάνα, δήλωσε ότι αναμένει το Calcasieu Pass να τεθεί σε λειτουργία το 2022 και το Plaquemines το 2023.
Το Plaquemines αναμένεται να κοστίσει περίπου 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του.
Η Venture Global δήλωσε ότι έχει εξασφαλίσει δεσμευτικές 20ετές συμφωνίες LNG από τις μονάδες της Royal Dutch Shell PLC, της Edison SpA, της Galp Energia SGPS SA, της BP PLC, της Repsol SA και της Polish Oil and Gas Co (PGNiG).
Τα συστήματα υγροποίησης σύμφωνα με την εταιρεία θα χρησιμοποιούν τεχνολογία από τη μονάδα Baker Hughes της General Electric Co.
Το Calcasieu Pass, το οποίο αναμένεται να κοστίσει περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του, είναι ένα από τους δεκάδες τερματικούς σταθμούς εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου που οι εταιρείες επιδιώκουν να κατασκευάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό κατά την επόμενη δεκαετία προκειμένου να καλύψουν την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τα καύσιμα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης