Πετρέλαιο

Στις 17-18 Απριλίου η πιθανότερη ημερομηνία της νέας συνάντησης των μελών του ΟΠΕΚ

Στις 17-18 Απριλίου η πιθανότερη ημερομηνία της νέας συνάντησης των μελών του ΟΠΕΚ
Στις 7/12/2018 είχε αποφασιστεί η μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια τη μέρα
Ο Οργανισμός των πετρελαιοπαραγωγών χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του τόνισαν ότι θα συναντηθούν στις 17-18 Απριλίου στην Βιέννη για να αναθεωρήσουν τη συμφωνία εφοδιασμού με πετρέλαιο, ανέφερε ανώνυμη πηγή εξοικειωμένη με το θέμα στο πρακτορείο Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι στη τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, οι εμπλεκόμενες πλευρές δήλωσαν ότι θα συναντηθούν εκ νέου τον Απρίλιο, χωρίς να έχουν προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία για να αποφασίσουν εάν θα επεκτείνουν την συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου που ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, είχε αποφασιστεί στις 7/12/2018 η μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια τη μέρα.
Ο ΟΠΕΚ θα μειώσει τη δική του παραγωγή κατά 800.000 βαρέλια, ενώ η Ρωσία και μαζί με άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες συνολικά θα μειώσουν την παραγωγή τους κατά 400.000 βαρέλια.
Επιπλέον, μια επιτροπή που παρακολουθεί τη συμφωνία μείωσης της προσφοράς, που ονομάζεται κοινή υπουργική επιτροπή παρακολούθησης, ενδέχεται να συναντηθεί στις 17-18 Μαρτίου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ανέφερε μια ξεχωριστή πηγή του ΟΠΕΚ.
Τέλος, τον επόμενο μήνα, οι αξιωματούχοι θα συναντηθούν κατά πάσα πιθανότητα στις 7-8 Φεβρουαρίου και στις 18-19 Φεβρουαρίου για περισσότερες εργασίες σχετικά με το πλαίσιο για μια μακροπρόθεσμη συμφωνία συνεργασίας των μελών του ΟΠΕΚ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης