Περιβάλλον

Οι πρωτοβουλίες στα αεροδρόμια της Ινδίας για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων

Οι πρωτοβουλίες στα αεροδρόμια της Ινδίας για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων
Το δεύτερο πολυπληθέστερο έθνος του πλανήτη καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για τη μείωση των τεράστιων ποσοτήτων πλαστικών αποβλήτων
Μεγάλη μάστιγα της εποχής είναι τα πλαστικά απορρίμματα με τις περισσότερες χώρες του κόσμου να προχωρούν σε δράσεις για την αντιμετώπισή της.
Παράδειγμα, άξιο θαυμασμού είναι η Ινδία, η οποία παράγει 25,940 τόνους πλαστικών ημερησίως.
Το δεύτερο πολυπληθέστερο έθνος του πλανήτη καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για τη μείωση των τεράστιων ποσοτήτων πλαστικών αποβλήτων.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αναπτύξει καλύτερη υποδομή διαχείρισης αποβλήτων μέσω έργων όπως το "Swachh Bharat" (καθαρή Ινδία), ενώ διάφορα κράτη έχουν κάνει το ίδιο.

Τώρα η Αρχή Αεροδρομίων της Ινδίας (AAI) έχει επίσης ενσωματώσει πρωτοβουλίες καθαρισμού.
Μάλιστα, τα 16 από τα 90 αεροδρόμια που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, έχουν εξαιρεθεί από τα πλαστικά μιας χρήσης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πωλούνται τέτοιες συσκευές.
Προτίθεται επίσης να θεσπίσει παρόμοια απαγόρευση για όλα τα πλαστικά είδη μιας χρήσης σε 34 αεροδρόμια, τα οποία μαζί διακινούν 1 εκατομμύριο επιβάτες ετησίως.
«Διάφορες μέθοδοι, απαγόρευση πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης, όπως καλαμάκια, πλαστικά μαχαιροπίρουνα, πλαστικές πλάκες, για την εξάλειψη των πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης στα τερματικά επιβατών και στην πόλη, περιλαμβάνονται στα μέτρα για την εξάλειψη των πλαστικών αντικειμένων στην Ινδία.
Επιπλέον, πολλοί τοπικοί αερολιμένες θα καταστρέψουν τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης υπέρ φιλικών προς το περιβάλλον βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων.
«Ο διεθνής αερολιμένας Indira Gandhi ξεκίνησε επίσης τη διαδικασία της μη χρήσης πλαστικού για τσάντες παντοπωλείων, συσκευασίες τροφίμων, μπουκάλια, καλαμάρια, δοχεία, κύπελλα και μαχαιροπίρουνα», σημειώνει ο Hindustan Times.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης