Χρηματοδότηση 19,28 εκατ. δολ.από την κυβέρνηση του Καναδά για τον πρώτο γεωθερμικό σταθμό παραγωγής ενέργειας

Χρηματοδότηση 19,28 εκατ. δολ.από την κυβέρνηση του Καναδά για τον πρώτο γεωθερμικό σταθμό παραγωγής ενέργειας
Η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας στο στάδιο της κατασκευής του.
Το ποσό των 19,28 εκατ. δολ. θα παράσχει η κυβέρνηση του Καναδά για τη χρηματοδότηση της πρώτης εγκατάστασης γεωθερμικής ενέργειας της χώρας.
Στο τέλος της περασμένης βδομάδας, το γραφείο του πρωθυπουργού Justin Trudeau δήλωσε ότι το έργο των 5 MW, με την αιχμή του δόρατος της Deep Earth Energy Corporation, θα παράγει αρκετή ενέργεια για την τροφοδότηση 5.000 σπιτιών.
Παράλληλα, η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας στο στάδιο της κατασκευής του.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το έργο «θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο η επαρχία και γενικότερα η χώρα παράγει ενέργεια, δημιουργώντας θέσεις εργασίας καλής ποιότητας για τη μεσαία τάξη».
Ειδικότερα, η ανάπτυξη μιας νέας γεωθερμικής εγκατάστασης θα ενισχύσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας του Καναδά. Επί του παρόντος, το 66% της καναδικής ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με την καναδική κυβέρνηση. Η χώρα αναγνωρίζεται ως παγκόσμιος ηγέτης στην υδροηλεκτρική ενέργεια παράλληλα με χώρες όπως η Κίνα, η Βραζιλία και οι ΗνωμένεςΠολιτείες.
Ενώ ο τομέας της γεωθερμικής ενέργειας στον Καναδά είναι εκκολαπτόμενος, υπάρχει ένας καλά ανεπτυγμένος τομέας πέρα ​​από τα σύνορα στις ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr