Τελευταία Νέα

Acciona: Φωτοβολταϊκό εφοδιασμένο με 187.620 πάνελ - Μειώνονται κατά 162.000 οι εκπομπές CO2

tags :
Acciona: Φωτοβολταϊκό εφοδιασμένο με 187.620 πάνελ - Μειώνονται κατά 162.000 οι εκπομπές CO2
Η ACCIONA Energía είναι ένας παγκόσμιος φορέας εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα και περισσότερους από 9.000 MW που υλοποιούνται υπό την ιδιοκτησία της
Στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος που η ACCIONA Energía πραγματοποιεί στη Χιλή, η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή της ηλιακής εγκατάστασης Almeyda, η δεύτερη με φωτοβολταϊκή τεχνολογία εγκατεστημένη στην περιοχή Atacama, κυρίως για την υποστήριξη της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που υπογράφηκε με την Εθνική Εταιρεία Μεταλλείων (ENAMI).
Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα είναι εφοδιασμένη με 187.620 μονάδες (πάνελ) τοποθετημένες σε οριζόντιες κατασκευές παρακολούθησης. Θα καλύψει 150 εκτάρια σε μια περιοχή με ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας στον κόσμο, την έρημο Atacama. Το εργοστάσιο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2019.
Όπως εξήγησε πρόσφατα o Διευθυντής της ACCIONA Energía, José Ignacio Escobar, «το σχέδιο κεφαλαιουχικών δαπανών ACCIONA που διεξάγεται στη Χιλή αντικατοπτρίζει τη μακροπρόθεσμη άποψη της εταιρείας και την εμπιστοσύνη που έχουμε στην ενεργειακή ανάπτυξη της χώρας. Η Almeyda ενισχύει το χαρτοφυλάκιο έργων που έχουμε στη διάθεσή μας και η διευκόλυνση θα μας επιτρέψει να υποστηρίξουμε τη σύμβαση προμήθειας που έχουμε υπογράψει με την κρατική επιχείρηση ENAMI ».
Παράλληλα, η συγκεκριμένη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση Almeyda θα δημιουργήσει 500 θέσεις εργασίας και θα αποφύγει την εκπομπή περίπου 162.000 ισοδύναμων τόνων CO2 από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα κάθε χρόνο.
Επί του παρόντος, η ACCIONA Energía εκμεταλλεύεται 291 MW στη Χιλή.
Η ACCIONA Energía είναι ένας παγκόσμιος φορέας εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα και περισσότερους από 9.000 MW που υλοποιούνται υπό την ιδιοκτησία της. Έχει 222 αιολικά πάρκα, 76 υδροηλεκτρικά εργοστάσια, αρκετές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, τρεις μονάδες βιομάζας και εργοστάσιο συμπυκνωμένης ηλιακής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης