Ενέργεια

Σε Eni και PTTEP οι πρώτες άδειες εξερεύνησης που ανέθεσε η Adnoc στο Άμπου Ντάμπι

tags :
Σε Eni και PTTEP οι πρώτες άδειες εξερεύνησης που ανέθεσε η Adnoc στο Άμπου Ντάμπι
Συμφωνία για την εξερεύνηση δύο πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αμπού Ντάμπι
Η ιταλική Eni και η εταιρεία εξερεύνησης και παραγωγής της Ταϊλάνδης  PTTC εξασφάλισαν τα δικαιώματα διερεύνησης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Αμπού Ντάμπι από την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (Adnoc), μετά τον πρώτο γύρο του διαγωνισμού για τις άδειες.
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Adnoc έχει υπογράψει δύο ιστορικές συμφωνίες, αναθέτοντας  δύο υπεράκτια πεδία σε κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Eni και της PTTEP, ύστερα από μια ανταγωνιστική προσφορά μεταξύ των πολυάριθμων διεθνών ενεργειακών εταιρειών".
Τα δύο μπλοκ στα βορειοδυτικά του Αμπού Ντάμπι - Offshore 1 και Offshore 2 - είναι τα πρώτα που ανατίθενταιι μεταξύ των γεωγραφικών περιοχών που δημοπρατήθηκαν από την Adnoc, τον Απρίλιο του 2018, στο πλαίσιο του πρώτου ανοικτού διαγωνισμού  για την
άδεια εκμετάλλευσης μπλοκ του Αμπού Ντάμπι.
Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, σύμφωνα με τους όρους των συμφωνιών, η Eni θα λειτουργήσει τις παραχωρήσεις ενώ  PTTEP και Eni θα κατέχουν το 100% της εξερεύνησης, επενδύοντας τουλάχιστον 844 εκατομμύρια AED (230 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ)  για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου και να αξιολογήσει τις υπάρχουσες ανακαλύψεις στο Offshore Block 2.
Ταυτόχρονα, θα ολοκληρωθούν τα σχέδια εξερεύνησης και εκτίμησης για το Offshore Block 1. Τα δύο μπλοκ καλύπτουν μια συνολική έκταση περίπου 8.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Η Eni πέρυσι κέρδισε δικαιώματα παραγωγής σε γειτονικό υπεράκτιο πεδίο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης