Επιχειρήσεις

Δανία: H Orsted αναστέλλει την πώληση του τομέα ενέργειας

Δανία: H Orsted αναστέλλει την πώληση του τομέα ενέργειας
Tο υπουργείο Οικονομικών δεν θα παρέχει πλέον πολιτική στήριξη για τη συνέχιση της εκποίησης των επιχειρήσεων διανομής ενέργειας και οικιακών πελατών
Ο ενεργειακός όμιλος Orsted ανακοίνωσε τη Δευτέρα 14/1/2019 ότι θα σταματήσει τη διαδικασία πώλησης της δανικής επιχείρησης διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, αφού κατέστη σαφές ότι δεν υπήρξε πλέον πολιτική υποστήριξη για εκποίηση.
Η Orsted,  το 50,1% της οποίας ανήκει στο κράτος, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα παρέχει πλέον πολιτική στήριξη για τη συνέχιση της εκποίησης των επιχειρήσεων διανομής ενέργειας και οικιακών πελατών.
"Κατά συνέπεια, το διοικητικό συμβούλιο της Orsted αποφάσισε να διακόψει τη διαδικασία", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα εξετάσει άλλες επιλογές για έξοδο από τις μονάδες, τις οποίες δεν θεωρεί ως βασικές δραστηριότητές της, καθώς επιδιώκει να επεκταθεί σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
"Η συνεχιζόμενη προσπάθεια διαχωρισμού των εν λόγω επιχειρήσεων σε μια ανεξάρτητη εταιρεία θα συνεχιστεί", επεσήμανε η Orsted.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης