Ηλεκτρισμός

Εγκατάσταση σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα σχεδιάζει η Volkswagen

Εγκατάσταση σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα σχεδιάζει η Volkswagen

Κλειδί η παρουσία σταθμών φόρτισης για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Δίκτυο σταθμών ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων δημιούργησε στην Κίνα η Volkswagen AG με τοπικούς εταίρους στο πλαίσιο της ώθησης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloοmberg.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Volkswagen και ο μακράς διαρκείας συνεργάτης της Κίνας FAW Group Co. θα κατέχουν το 30% των εγκαταστάσεων χρέωσης που λειτουργούν σε εθνικό επίπεδο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι παγκόσμιοι κατασκευαστές όπως η Volkswagen και η Ford Motor Co. μετατοπίζουν την προσοχή τους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Ενώ τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσωπεύουν μόλις το ένα τρίτο του συνόλου των πωλήσεων αυτοκινήτων, οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι εντυπωσιακοί και η Κίνα στοχεύει σε πωλήσεις 2 εκατομμυρίων νέων οχημάτων το 2020, ως μέρος μιας ώθησης για τον καθαρισμό του αέρα και τη μείωση της εξάρτησης από το εισαγόμενο πετρέλαιο.

Oι δύο άμεσες ενδιαφερόμενες εταιρείες θα επενδύσουν από κοινού 147 εκατ. δολ. στο νέο εγχείρημα των σταθμών φόρτισης.
Τέλος, το Νοέμβριο η Volkswagen
ανέφερε ότι διερευνά την κατασκευή ενός δημόσιου δικτύου ταχείας χρέωσης στην Κίνα, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να ξαναγεμίζουν τα οχήματά τους σε 15 λεπτά για οδήγηση 400 χιλιομέτρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης