Νέο αιολικό πάρκο σε επαρχία της Κόστα Ρίκα - Στα 51,8 εκατ. δολ. το ύψος της επένδυσης

Νέο αιολικό πάρκο σε επαρχία της Κόστα Ρίκα - Στα 51,8 εκατ. δολ. το ύψος της επένδυσης
Το νέο αιολικό πάρκο ενισχύει το αλληλέγγυο και καθολικό ηλεκτρικό μοντέλο
Στα 20.000 σπίτια ανέρχεται ο αριθμός των όσων επωφελούνται από το αιολικό πάρκο Cacao στην επαρχία Γκουανακάστε, στην Κόστα Ρίκα, με τον αντιπρόεδρο Marvin Rodriguez να εξυμνεί το συγκεκριμένο project.
Ειδικότερα, τόνισε ότι: «Με την κατασκευή αυτού του έργου, επαναβεβαιώνουμε ως κυβέρνηση ότι η Γκουανακάστε είναι μια επαρχία με μεγάλη ανάπτυξη στην Κόστα Ρίκα».
Μετά την επένδυση των 51,8 εκατομμυρίων δολαρίων, το αιολικό πάρκο Cacao έχει υψηλά τεχνολογικά πρότυπα και έχει την ικανότητα να παρέχει 60,11 GWh σε περίπου 127,000 ανθρώπους (20,000 νοικοκυριά) στις κοινότητες Guanacaste, Bernabela και Cacao.

32


Στη συνέχεια, ο Rodriguez τόνισε ότι: «Αναγνωρίζουμε από την κυβέρνηση τη σημασία της υποστήριξης κοινοτικών προγραμμάτων, όπου οι κάτοικοί της ασκούν ενεργό συμμετοχή και είναι απλώς εκείνοι που μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη».
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος υπενθύμισε ότι η διοίκηση του Προέδρου Carlos Alvarado επιδιώκει να απομακρύνει τον άνθρακα από την οικονομία και να χρησιμοποιήσει καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το νέο αιολικό πάρκο ενισχύει το αλληλέγγυο και καθολικό ηλεκτρικό μοντέλο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης