Τελευταία Νέα

Την Τετάρτη (16/1) οι προσφορές για την κατασκευή φωτοβολταϊκού 1,97 MW της ΕΥΔΑΠ στο Μενίδι

Την Τετάρτη (16/1) οι προσφορές για την κατασκευή φωτοβολταϊκού 1,97 MW της ΕΥΔΑΠ στο Μενίδι

Η αποσφράγιση θα γίνει στις 22/1, ενώ η αξία της σύμβασης αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ

Στην τελική ευθεία μπαίνει αυτή την εβδομάδα ο διαγωνισμός της ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού συστήματος 1,97MW στο Μενίδι, καθώς την Τετάρτη (16/1) εκπνέει η προθεσμία υποβολής προσφορών στον σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η εταιρεία.
Η προθεσμία προέκυψε μετά την ολιγοήμερη παράταση που έδωσε η ΕΥΔΑΠ την περασμένη εβδομάδα, μεταφέροντας στις 16 Ιανουαρίου τη λήξη υποβολής προσφορών, από τις 11 Ιανουαρίου που προέβλεπε η αρχική προκήρυξη.
Όπως είναι φυσικό, η παράταση μετάφερε πιο πίσω και την αποσφράγιση των προσφορών, για την ανακήρυξη του αναδόχου.
Έτσι, η αποσφράγιση θα γίνει στις 22/1, αντί της 17ης Ιανουαρίου.
Το συγκεκριμένο πάρκο υπάγεται στο καθεστώς λειτουργικής ενίσχυσης, για το οποίο η ΕΥΔΑΠ κατακύρωσε τιμή αναφοράς στον πρώτο «γύρο» δημοπρασιών για νέα έργα ΑΠΕ, τον περασμένο Ιούλιο.
Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, ο ανάδοχος θα αναλάβει την προμήθεια του εξοπλισμού, την εγκατάσταση του πάρκου καθώς και την έναρξη της λειτουργίας του.
Επίσης, θα αναλάβει την τακτική συντήρηση και τη λειτουργία της μονάδας για πέντε έτη.
Η εκτιμώμενη συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 1.999.505 ευρώ. 
Σύμφωνα με τη συνέντευξη που είχε δώσει στις αρχές Νοεμβρίου στο World Energy News η κ. Έφη Νεστορίδη, Γενική Διευθύντρια Συντονισμού και Υποστηρικτικών Λειτουργιών της ΕΥΔΑΠ και αρμόδια για θέματα ενέργειας, η συμμετοχή της εταιρείας στον πρώτο «γύρο» δημοπρασιών συγκαταλέγεται στον διττό στόχο που έχει θέσει, ώστε όχι μόνο να καλύψει τις ανάγκες των εγκαταστάσεών της με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, αλλά και να προμηθεύει το δίκτυο με ενέργεια.
Μάλιστα, στη συνέντευξη το στέλεχος της ΕΥΔΑΠ είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο η εταιρεία να λάβει μέρος και σε επόμενους διαγωνισμούς, ενώ αποκάλυψε πως είναι ήδη ειλημμένη η απόφαση της ΕΥΔΑΠ να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και με ανεμογεννήτριες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης