Ενέργεια

Η πρώτη αποστολή LNG έφθασε στο Γιβραλτάρ για την νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Η πρώτη αποστολή LNG έφθασε στο Γιβραλτάρ για την νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Το δεξαμενόπλοιο Coral Metane, με χωρητικότητα περίπου 7.000 κυβικών μέτρων, έφθασε στο λιμάνι το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon
Η πρώτη αποστολή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έφτασε στο Γιβραλτάρ για χρήση στον νέο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής που τροφοδοτείται με LNG στο Βρετανικό έδαφος, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.
Το Γιβραλτάρ προμηθεύει ήδη τα περισσότερα καύσιμα πλοίων σε οποιοδήποτε λιμάνι στη Μεσόγειο και έχει ως στόχο την ανάπτυξη μονάδων ανεφοδιασμού LNG χρησιμοποιώντας κάποια από τις υποδομές που έχουν δημιουργηθεί για το νέο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Το δεξαμενόπλοιο Coral Metane, με χωρητικότητα περίπου 7.000 κυβικών μέτρων, έφθασε στο λιμάνι το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.
"Τις επόμενες εβδομάδες, θα συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε και να αξιολογούμε όλα τα συστήματα τόσο στον τερματικό σταθμό όσο και στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής", ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Jon Cortes, υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Οι σκληροί νέοι κανόνες για τα καύσιμα πλοίων αναγκάζουν τους εφοπλιστές να διερευνήσουν το υγροποιημένο φυσικό αέριο ως καθαρότερη εναλλακτική λύση και λιμένες όπως το Γιβραλτάρ ετοιμάζονται να προσφέρουν αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού στον μεγαλύτερο κλάδο της ναυτιλιακής βιομηχανίας εδώ και δεκαετίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης