Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Maas (Γερμανία): Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Nord Stream 2 θα ήταν λάθος τρόπος επίλυσης της διαφοράς

Maas (Γερμανία): Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Nord Stream 2 θα ήταν λάθος τρόπος επίλυσης της διαφοράς
"Τα ζητήματα της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής πρέπει να αποφασιστούν στην Ευρώπη, όχι στις ΗΠΑ", δήλωσε ο Maas
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του αγωγού Nord Stream 2 που υποστηρίζεται από τη Ρωσία θα ήταν ο λανθασμένος τρόπος επίλυσης μιας διαφοράς για την παροχή ενέργειας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas την Πέμπτη 10/1/2019.
"Τα ζητήματα της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής πρέπει να αποφασιστούν στην Ευρώπη, όχι στις ΗΠΑ", δήλωσε ο Maas. "Η επιβολή μονομερών κυρώσεων κατά του Nord Stream 2 δεν είναι σίγουρα ο δρόμος προς την σωστή κατεύθυνση."
Οι σχέσεις ανάμεσα στο Βερολίνο και τη Μόσχα επιδεινώθηκαν μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, πριν από τέσσερα χρόνια.
Αλλά οι δύο χώρες έχουν κοινό συμφέρον να προχωρήσει το έργο του Nord Stream 2, που έχει σκοπό να διπλασιαστεί η ποσότητα αερίου που μεταφέρεται μέσω του υπάρχοντος Nord Stream.
Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία ότι ο σχεδιαζόμενος αγωγός, που θα παρακάμπτει τελείως την Ουκρανία, θα στερήσει από το Κίεβο σημαντικά έσοδα λόγω της προμήθειας που χρεώνει για τη διέλευση του ρωσικού αερίου που πωλείται στις ευρωπαϊκές χώρες.
Εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βερολίνο επισήμανε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες εναντιώνονται στο σχεδιαζόμενο έργο.
«Επισημαίνουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε τον Nord Stream 2 και ζήτησε την ακύρωση (της κατασκευής) του πολύ πρόσφατα, τον Δεκέμβριο», ανέφερε ο εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Maas.
Η Ουάσινγκτον προτείνει να αυξηθούν οι αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ), που διαθέτουν αμερικανικές εταιρείες, ως εναλλακτική λύση στο ρωσικό αέριο.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας P. Altamaaier διαβεβαίωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τον περασμένο μήνα ότι η χώρα του οικοδομεί υποδομές για τις εισαγωγές LNG και ότι το τρέχον διάστημα εξετάζεται το ζήτημα των τοποθεσιών των εγκαταστάσεων από κοινού με επενδυτές του ιδιωτικού τομέα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης