Επιχειρήσεις

Ποια είναι η Gestamp με την οποία έκλεισε συμφωνία η ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Ποια είναι η Gestamp με την οποία έκλεισε συμφωνία η ΒΙΟΧΑΛΚΟ
Διαθέτει παρουσία σε 22 χώρες και περισσότερα από 100 εργοστάσια παραγωγής
Η Gestamp είναι ισπανική πολυεθνική εταιρεία μια από τις κορυφαίες στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.
Διαθέτει παρουσία σε 22 χώρες, περισσότερα από 100 εργοστάσια παραγωγής, 13 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης και ένα εργατικό δυναμικό που αριθμεί πάνω από 40.000 εργαζόμενους παγκοσμίως.
Ο κύκλος εργασίων της επιχείρησης ανέρχεται σε 8,39 δισ. ευρώ και τα συνολικά assets 7,2 δισ.
Η εταιρεία ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90, από τον Francisco Riberas Mera με στόχο να γίνει ο κορυφαίος προμηθευτής στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η Gestamp ακολούθησε μια στρατηγική διεθνοποίησης, ενσωματώνοντας εταιρείες στη Γαλλία, την Πορτογαλία και τη Βραζιλία.
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Όμιλος μπήκε σε στρατηγικές αγορές αυτοκινήτων όπως η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες και ενίσχυσε την παρουσία του στη Δυτική Ευρώπη.
Το 2004, με την εξαγορά της Hardtech, η Gestamp αύξησε τις τεχνολογικές της ικανότητες και ολοκλήρωσε μια ολόκληρη διαδικασία τεχνολογικής ανάπτυξης.
Από το 2006, ο Όμιλος συνέχισε την επέκτασή του με επίκεντρο τις αναδυόμενες χώρες όπως η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα. Επιπλέον, αύξησε τη δραστηριότητά της στην Αμερική και την Ευρώπη.
Το 2010, η Gestamp απέκτησε την γερμανική Edscha, ηγέτη στα συστήματα κλεισίματος αυτοκινήτων, με 14 εργοστάσια και 2 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης σε 9 χώρες.
Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, η Gestamp επέκτεινε σημαντικά το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της.
Αυτή η στρατηγική ανάπτυξης προϊόντων συνεχίστηκε το 2011 με την εξαγορά του τμήματος μεταλλικών εξαρτημάτων ThyssenKrupp (TK-MF), προσθέτοντας 17 εργοστάσια και 2 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στο ήδη εκτεταμένο κέντρο παραγωγής της. Έτσι, η Gestamp εδραίωσε την ηγετική της θέση στη Δυτική Ευρώπη, αύξησε την παρουσία της στην Κίνα.
Το 2013 ο Όμιλος εξέτασε τις χρηματοπιστωτικές αγορές κερδίζοντας την υποστήριξη διεθνών επενδυτών. Ενίσχυσε την θέση της στην Αμερική με την εξαγορά από το Mitsui του 30% του κεφαλαίου.
Την ίδια χρονιά, η Gestamp πραγματοποίησε το πρώτο ομολογιακό της, ενισχύοντας σημαντικά την κεφαλαιακή διάρθρωσή της διαφοροποιώντας τις πηγές χρηματοδότησής της.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας το άνοιγμα δύο μονάδων στην Κίνα δείχνει ότι η Gestamp συνεχίζει να αναπτύσσεται σε αναπτυσσόμενες αγορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης