Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Derome Plusshus: Καλύπτει το 50% των αναγκών ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά της

Derome Plusshus: Καλύπτει το 50% των αναγκών ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά της
Η συγκεκριμένη ηλιακή εγκατάσταση πληροί το 50% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα (PV) στην σουηδική κατασκευαστική εταιρεία σπιτιών Derome Plusshus, σχεδίασε και εγκατέστησε η Solkompaniet με στόχο την ανάπτυξη μιας εταιρείας που δεν θα εκπέμπει ρύπους και θα είναι κλιματολογικά ουδέτερη.
Μάλιστα η συγκεκριμένη ηλιακή εγκατάσταση πληροί το 50% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο που είναι το μεγαλύτερο στη Δυτική Σουηδία διαθέτει περίπου 2.200 φωτοβολταϊκά στοιχεία συνολικής χωρητικότητας 607 kW που «αλιεύουν» τον ήλιο σε έκταση 6.000 τετραγωνικών μέτρων.

12


Η εταιρική φιλοσοφία της Derome είναι να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο φιλικά προς το περιβάλλον και το κλίμα, με τον υπεύθυνο του έργου για την κατασκευή του εργοστασίου Derome, Henrik Svahn να επισημαίνει ότι: «Κατασκευάζουμε τα σπίτια μας με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά όπως το ξύλο και είμαστε υπερήφανοι που βρήκαμε μια εναλλακτική λύση για την παροχή ηλεκτρισμού με ηλιακή ενέργεια φιλική προς το κλίμα».
Παράλληλα, για τον σχεδιασμό και την κατασκευή της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, η Derome απευθύνθηκε στους εμπειρογνώμονες της Solkompaniet, της σουηδικής εταιρίας premium της IBC Solar. Εκτός από τις ηλιακές μονάδες, η IBC Solar παρέδωσε επίσης το σύστημα τοποθέτησης IBC AeroFix. Αυτή η υποδομή είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή έχει δύο αποφασιστικά πλεονεκτήματα. Πρώτον, είναι αεροδυναμικά σχεδιασμένο. Αυτό σημαίνει ότι οι μονάδες βρίσκονται σταθερά στην οροφή ακόμα και σε περίπτωση μεγάλων φορτίων ανέμου.
Δεύτερον, το IBC AeroFix δεν είναι βιδωμένο στην οροφή. Το δέρμα της οροφής δεν έχει υποστεί ζημιά και το νερό δεν μπορεί να διεισδύσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης